Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Beck - Skorpionen (2006)
 
 
  Genre: Krimi
Instruktør: Harald Hamrell
Medvirkende: Peter Haber, Mikael Persbrandt, Ingvar Hirdwall m.fl.
Varighed: 90 minuttter
  Originalsprog: Svensk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 7. november 2006
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Monika Everdag (Källa Bie) er enlig mor til to drenge, som efter en frygtelig mishandling flygter over hals og hoved med ungerne. Efterfølgende findes et lig indpakket i et gulvtæppe i hendes hus, og lejligheden bærer præg af slagsmål. Der findes blod i køkkenet, som passer til Monikas DNA.

Beck gruppen under ledelse af den rolige og velafbalancerede Martin Beck (Peter Haber) og den iltre karismatiske Gunvald (Mikael Persbrandt) må nu finde Monika og hendes børn. Gruppen er lidt uforstående overfor, at hun holder sig skjult, eftersom hendes voldsmand er død, så skulle der vel ikke være mere at være bange for?

Under opklaringen konfronteres Gunvald med sin fortid og må træde i karakter, for hustruvold er ikke noget, der altid rammer naboen, den kan også ramme indenfor egne rækker og familier.

Det er den sædvanlige topkvalitet af svensk krimi, når man sætter en Martin Beck i afspilleren. Historien er god og holder vand. Skuespillerne er fremragende og optagelserne fine. Indimellem er handlingen ganske nervepirrende.

Der er en del humor og lune i Skorpionen trods den dystre handling. Martin Beck har igen vrøvl med sin dybt underlige nabo, I ved, ham med halskraven og snapsen. Han er endda flyttet ind hos Martin Beck. Og det er her, klaptræerne rasler lidt ned.

Instruktøren Harald Hamrell kunne godt have lagt mere kød på denne sidehistorie. Den flader bare ud i det ingenting, og det er synd. For det er et godt makkerpar, den stilige Martin og den underlige nabo, der på trods af deres forskelligheder har en form for nært venskab.

Men Beck - Skorpionen er god gedigen svensk underholdning, og er man i humør til en krimi, kan denne helt klart anbefales.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017