Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Beck - Pigen i jordkælderen (2006)
 
 
  Genre: Krimi
Instruktør:Harald Hamrell
Medvirkende: Peter Haber, Mikael Persbrandt m.fl.
Varighed: 92 minuttter
  Originalsprog: Svensk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 12. december 2006
Anmeldt af: Katja Tinmark
 
 
Beck - Pigen i jordkælderen er nummer 18 i rækken af fremragende gode svenske krimier med Martin Beck (Peter Haber) og Gunvald (Mikael Persbrandt) i de gennemgående hovedroller.

Liget af en lille pige findes i en jordkælder. Hun er puttet og ligner en lille engel, der sover. Ved siden af hende står en urørt tallerken med mad. Da retsmedicineren konkluderer, at pigen er død af sult, står Martin Beck og Gunvald med en yderst tragisk og trist mordsag.

Det er en meget sørgelig historie, men igen bæres hele filmen op af henholdsvis Peter Haber og Mikael Persbrandt. Jeg personligt savner lidt mere med Martin Becks datter og hans underlige nabo i denne film. De hører ligesom til, men her har instruktøren valgt ikke at have dem med, men derimod har lagt fokus på selve sagen og opklaringen.

Derimod er der et glædeligt gensyn med Lena Klingström (Stina Rautelin), der efter sin udstationering i Malmø, gerne vil tilbage til det lille team i Stockholm. En lidt kejtet situation for Beck, der nok stadig har følelser for hende.

Filmen er meget stillestående, og der er ikke det store drive i historien, som man er vant til med de foregående Beck, og det savner jeg. Men er man Beck-fan, så er denne et must til DVD-hylden.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017