Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Levende begravet (2009)
 
 
  Genre: Krimi
Instruktør: Harald Hamrell
Medvirkende: Peter Haber, Mikael Persbrandt, Stina Rautelin m.fl.
Varighed: 88 minutter
  Originalsprog: Svensk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 26. oktober 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
En kendt advokat, Annika Runfeldt, findes begravet i en kiste i en sandkasse på en offentlig legeplads.

Hun har ført indædte kampe mod rockermiljøet i Stockholm. Især mod rockerpræsidenten Matte Larsson, så i starten sættes hendes drab i forbindelse med rockerne.

Beck-gruppen under ledelse af den rolige, velafbalancerede Martin Beck (Peter Haber) og den iltre, karismatiske Gunvald (Mikael Persbrandt) sættes på sagen, der viser sig at være langt mere kompliceret end først antaget. Det varer nemlig ikke længe, før næste lig findes i en kiste. Og snart går det op for gruppen, at det er en rå, kold og psykopatisk seriemorder, der er på spil. Spørgsmålet er blot om de kan nå at finde vedkommende, inden det næste offer dukker op i en kiste ...

Beck - Levende begravet (Levande begravd) er nummer 26 i rækken af kriminalkommisær Beck udgivelser. Umiddelbart tænkte jeg, at nu kan de da ikke vride mere ud af disse personager, man efterhånden kender så godt. Men jo, seneste skud på stammen skuffer bestemt ikke.

Handlingen er mere intens end i de fleste andre Beck-film og holder spændingen fint til sidste frekvens.

Personerne er stadig de samme, og det er et herligt gensyn med rare, godmodige Beck, som altid spillet af Peter Haber, hans trofaste makker Gunvald, Mikael Persbrandt, der stadig er fanden-i-voldsk, men dog lidt mere afdæmpet og måske en anelse mere korpulent.

Den forholdsvis nye kriminalassistent Oskar begynder at få sin egen markante personlighed, hvilket spilles fremragende af Måns Nathanaelson. Becks tidligere kæreste, Lena, spillet af Stina Rautelin, er naturligvis også at finde på rollelisten.

På den private front er det også et dejligt gensyn med Becks datter, tjeneren fra Becks favoritrestaurant og naturligvis den navnløse splittergale nabo, stadig med halskrave, spillet af Ingvar Hirdwall.

Så selv om der nu er 26 film i alt med Beck og hans gruppe, er historien eller personerne langt fra blevet udvandede eller trælse at se. Hvilket var min store skræk, men den blev da heldigvis gjort til skamme.

Beck - Levende begravet er en god og spændende krimi, der absolut er et must på Beck-hylden.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017