Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Beautiful Creatures (2013)
 
 
  Genre: Fantasy
Instruktør: Richard LaGravenese
Medvirkende: Alden Ehrenreich, Alice Englert, Viola Davis, Jeremy Irons m.fl.
Varighed: 119 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 20. juni 2013
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
17-årige Ethan Wate (Alden Ehrenreich) bor i den lille flække Gatlin i South Carolina.

En lille by, der har hele tolv kirker og et bibliotek. Og hvor de fleste indbyggere er mere eller mindre religiøse fanatikere.

Det er Ethan bestemt ikke. Han er lidt af en nørd. Han svælger i forbudte bøger, især Slagtehal 5 af Kurt Vonnegut.

Han har en ironisk distance til tilværelsen og livet. Og det eneste han drømmer om, er at komme væk fra Gatlin. Hvilket kun kan gå for langsomt. Men skolen skal lige overstås først.

Men så kommer der kommer en ny pige ind i klassen. Det er Lena Duchannes (Alice Englert), der er en efterkommer af en af byens grundlæggere, Macon Ravenwood (Jeremy Irons). Denne slægt er ildeset i byen, da den anses for at være i pagt med Djævelen.

Men Ethan forelsker sig hovedkulds i denne mærkelige pige, der klæder sig utraditionelt. Har sine egne meninger, læser Bukowski og samler på digte.

Det varer ikke længe, før de to er et par. Til stor fortrydelse for hendes onkel Macon Ravenwood og resten af hendes familie.

Hun er en heks, eller som de hellere vil kalde sig, caster. Hun fylder 16 år den 21. december, hvilket vil afgøre hendes skæbne. Om hun vil blive en af Mørkets eller Lysets castere.

Det er kun hendes sande natur, der kan afgøre det. Måske stærkt påvirket af hendes familie.

Fødselsdagen er nært forestående, og Lena lever i dyb uvished. Hun er bange for at blive udset til at blive en Mørkets caster. Men det, hun er allermest bange for, er at miste Ethan.

For der ligger en forbandelse over udseelsen: Ingen caster må elske en dødelig. Og for at bryde forbandelsen, må hun dræbe den mand, hun elsker ...

Men kan kærlighedens magt overvinde alt? Eller ...

Instruktøren Richard LaGravenese, der også er kendt for den ultimative tøsetudefilm P.S. I Love You, har begået et godt stykke håndværk med Beautiful Creatures. Der er kræset for detaljerne, og det visuelle fejler intet.

Selve handlingen er fyldt med selvironi og humor overfor genren, hvilket gør den yderst "voksenvenlig". Målgruppen er helt klart den unge del, især de der også faldt for Twilight. Men her kan de voksne (og kedelige) også få et lille grin med på vejen.

I rollen som nørden Ethan ses Alden Ehrenreich. Og han gør det rigtig godt som den lidt kiksede, litterære, oprørske teenager, der tror på sig selv.

Specielt kan jeg godt lide karakteren Lena, fremragende spillet af Alice Englert. En usikker pige, der ikke aner, hvad der skal ske på hendes 16-års fødselsdag - om hun bliver udset til Mørkets eller Lysets kræfter. Ond eller god - og derfor lever i et limbo. Samtidig med, at hun er stormende forelsket i en dødelig.

Beautiful Creatures er en god, romantisk thriller om det gode og det onde. Om de dødelige og de udødelige. Om kærlighed, magt, familiestridigheder og religiøs fanatisme.

Ja, kort sagt, en stor omgang pærevælling, som alligevel er blevet til en ganske pæn og delikat dessert. Der også kan nydes af de lidt større og deres forældre.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017