Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Beautiful Boxer (2004)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Ekachai Uekrongtham
Medvirkende: Asanee Suwan, Sorapong Chatree m.fl.
Varighed: Ca. 114 minuttter
  Originalsprog: Thailandsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 10. maj 2007
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Beautiful Boxer er inspireret af den sande historie om den thailandske kick-bokser Nong Toom Prinya Charpenphols liv.

Nong (Asanee Suwan) vokser op i en lille landsby, hvor fattigdommen præger, og allerede som lille dreng, ved han, at han er anderledes end sine kammerater. I stedet for at blive tiltrukket af voldsomme kick-boksekampe til tempelfesterne, vil han hellere nyde forestillingerne med de underskønne danserinder i pragtfulde klæder og smukke bløde bevægelser.

Som teenager overværer han endnu en kamp og ved et tilfælde viser det sig, at han har talent for denne sport.

Nong går nu i kloster, hvor han bliver trænet i kampsporten, og han begynder at få sine første kampe i ringen.

Og talentet besidder han til fulde. Ikke fordi han nyder at kunne slås, derimod elsker han, at han nu kan forsvare sig, for det er ikke alle, der kan acceptere, at han er anderledes.

Nong kæmper nu den ene kamp efter den anden. Målrettet og energisk, og hans mål er at tjene så mange penge, at han kan få sin drøm opfyldt: En kønsskifteoperation.

Nong inddrager langsomt sin transvestisme i sine kampe, da han begynder at kæmpe iført make-up. Dette bevirker, at han begynder at blive accepteret, og han opnår på det nærmeste kultstatus.

Beautiful Boxer er ikke en decideret kampsportsfilm, men derimod en smuk skildring af en mand, der ved, hvem han er, allerede som helt lille. Kampscenerne er yderst realistiske uden at de virker for klamme og iscenesatte.

Asanee Suwan i hovedrollen som Nong, spiller med en udsøgt sødme og troværdighed, at man simpelthen ikke kan lade være med at holde af denne unge mand/kvinde. Han er for øvrigt professionel kickbokser i Thailand, og er perfekt i sin rolle.

Filmen indbyder i den grad til at man vil vide mere om denne fantastiske personlighed, og heldigvis findes der masser af læsestof på nettet om Asiens mest berømte thaibokser.

Virkelighedens Nong Toom hedder nu Parinya Kiatbusaba og arbejder som model og skuespiller.

Filmen har vundet et hav af priser, og det kan ikke undre, at de fleste priser har været på diverse Lesbian and Gay Film Festivals, men den har også vundet på blandt andet Bruxelles International Film Festival og San Sebastian International Film Festival.

Beautiful Boxer er intet mindre end en pragtfuld film, som bare skal ses og nydes.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017