Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Battle in Seattle (2007)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Stuart Townsend
Medvirkende: Martin Henderson, Woody Harrelson, Connie Nielsen, Ray Liotta m.fl.
Varighed: 99 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 20. januar 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
The World Trade Organization (WTO) skal for første gang holde konference i USA, nærmere bestemt Seattle.

Det er en stor begivenhed, og der er mange faktorer, der skal tages hensyn til. Borgmesteren Jim (Ray Liotta) har nok at se til. Han er stolt over, at netop hans by er blevet valgt til værtsby, og hele arrangementet skal helst forløbe glat og gnidningsfrit.

Samtidig med at byen skal topsikres, er aktivisterne også i gang. Jay (Martin Henderson) og Lou (Michelle Rodriques) mødes, da de hænger et banner ud fra en bro. De fatter sympati for hinanden, og de står sammen i kampen om en bedre verden uden WTO. Det gør cirka 50.000 andre demonstranter også.

Hvad der i starten er en fredelig demonstration, udvikler sig fatalt med lynets hast, og Seattle oplever de værste optøjer i tredive år.

Man følger en række forskellige personer både foran og bag barrikaderne. Blandt andre Dale (Woody Harrelson), der er politibetjent, og hans unge gravide kone Ella (Charlize Theron), der bliver fanget i kampene mellem politi og demonstranter.

Tv-journalisten Jean (Connie Nielsen), der ligeledes bliver fanget mens kameraet stadig kører. Samt borgmesteren Jim, der er havnet i sit livs værste krise. Og naturligvis et hav af demonstranter og politistyrker, der hver især er frustrerede og rasende over udviklingen.

Battle in Seattle er bygget over de faktiske begivender under WTO-konferencen i 1999, og det er fantastisk godt og realistisk skildret. Instruktøren Stuart Townsend har formået at vise, hvor hurtigt og enkelt en fredelig demonstration kan løbe løbsk, og komme fuldstændig ud af kontrol.

Frustrationerne og vreden er til at tage at føle på. Både fra konferencens deltagere, demonstranterne, de offentlige myndigheder og ikke mindst borgmesteren.

Battle in Seattle er en stærk film. Desværre har instruktøren valgt at lægge lidt pladderromantik ind i historien, og det er desværre så typisk amerikansk. Det virker lidt irriterende, i hvert fald på mig.

Men alt i alt er Battle in Seattle en god og spændende film om at tage kampen op, uanset hvilken side man befinder på.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017