Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Basic (2003)
 
 
  Genre: Thriller/drama/action
Instruktør: John McTiernan
Medvirkende: John Travolta, Connie Nielsen, Samuel L. Jackson m.fl.
Varighed: 94 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 2004
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Sandheden kan gradbøjes på flere forskellige niveauer, og det bliver den også i dette militærdrama. Den forhadte og benhårde Sgt. Nathan West (Samuel L. Jackson) tager seks elitesoldater ud på en øvelse i den regnfulde colombianske jungle.

Her sker der så et eller andet frygteligt, for kun to af soldaterne vender tilbage. De nægter at udtale sig om, hvad der vitterlig skete i junglen, og slet ikke til Julie Osborne (Connie Nielsen), som er forhørsleder i militærpolitiet. Derfor bliver specialagent Tom Hardy (John Travolta) hentet ind til basen for at få tungen på gled hos de to overlevende soldater.

John Travolta og Connie Nielsen har et forrygende godt samspil i Basic. Hun, som den regelrette militærperson. Han, som den fanden-i-voldske agent med utraditionelle metoder, som dog virker efter hensigten.

Filmen byder på en masse forskellige plots, som pludselig vender 180 grader, som regel når man som tilskuer lige har regnet det hele ud. Intet og ingen er, som man forventer og tror. Det gør filmen lidt rodet til tider.

Det er IKKE en film, hvor man kan lave alt muligt ved siden af samtidig med, at man ser den. Man skal holde tungen lige i munden, men det er en god og meget spændende historie, hvor John Travolta for alvor er tilbage i storform.

Instruktøren, John McTiernan, ved hvad han har med at gøre. Han har tidligere stået bag actionfilm som Predator, Die Hard og Jagten på Røde Oktober, og når han har så gode skuespillere at arbejde med samt en forrygende og hæsblæsende historie, kan det ikke gå helt galt.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017