Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 37
Bamse og det lille æsel (1972)
 
 
  Genre: Animation
Instruktør: Rune & Maivor Andréasson
Medvirkende: Bamse, Farmor, Ulven m.fl.
Varighed: 52 minuttter
  Originalsprog: Svensk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 12. september 2005
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Bamse og det lille æsel indeholder tre små tegnefilm om verdens sødeste bjørn, og som bliver verdens stærkeste bjørn, når han hver morgen kl. 8 spiser Farmors krafthonning.

I "Det lille æsel" køber han et stakkels udnyttet æsel af en ond mand, og æslet deler han med sine venner Ole Opfinder, Lille Hopsa, Husmusen og katten Jensen. Den stygge ulv bliver misundelig og forsøger at stjæle æslet fra Bamse, men det er jo godt, han så er verdens stærkeste bamse.

I "Det store Kapløb" skal æslet løbe mod Krøsus hurtige hest Sorte Lyn i Det Store Travmesterskab. Og man må da sige, at Krøsus spekulerer i urent trav. Men igen redder Bamse trådene ud, så alt kan blive godt.

I den sidste "Ulven spiser krafthonning" er ulven så træt af, at Bamse altid er den stærkeste. Ulven ønsker at blive ligeså stærk eller endnu stærkere, så han kan røve bankerne og fornøje sig med at tælle pengesedler. Han stjæler derfor Farmors magiske krafthonning.

Bamse bliver 32 år i år, og han har været udgivet i Danmark siden 1975. Jeg vil gerne indrømme, at jeg aldrig har bidt mærke i Bamse og hans venner, men det er en naiv og enkel streg, og det er en sød morale om rigtig og forkert, hjælpsomhed og venskab. Alt i alt en ganske harmløs tegnefilm for de helt små poder, ydermere er det inddelt i forældrevenlige korte afsnit.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017