Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 37
Bamse og det flyvende tæppe (1972)
 
 
  Genre: Animation
Instruktør: Rune & Maivor Andréasson
Medvirkende: Bamse, Ole Opfinder, Farmor m.fl.
Varighed: 52 minuttter
  Originalsprog: Svensk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 12. september 2005
Anmeldt af: Henrik Fougt, far til Amanda og Katinka
 
 
Når Nordisk Film har valgt at genudgive tegnefilmen Bamse og det flyvende tæppe, må det være fordi, de mener, at der er et marked for den type af tegnefilm. Det er ganske givet rigtigt set, om ikke andet fordi mange af målgruppens forældre kan huske filmen fra dengang i 1972, den første gang blev forevist rundt om i biografer og filmklubber.

Nutidens børn er vant til et anderledes tempo i filmene, og tegnefilm er blevet hverdag på de mange tv-kanaler, så magien fra biografen er taget ud af filmene. Det var derfor lidt med frygten for fiasko, at skiven blev fodret i DVD'en.

Katinka4 år og Amanda2 år landede foran skærmen for at følge to af Bamses eventyr.

Hovedpersonen er en nuttet lille bamse i blå overalls og blå tophue, der bliver helt ufattelig stærk, når han indtager krafthonning. Og kræfterne har han så sandelig brug for i den første film, hvor han ene bamse skal holde et vulkanudbrud tilbage og senere besejre en ildspyende drage.

I den anden film skal en fæl troldmand besejres og det klarer den lille bamse naturligvis også.

Tegningerne er langsomme og forekommer lidt primitive i dag. Det forhindrede imidlertid ikke Amanda i at sidde i en stiv time med øjnene fast rettet mod skærmen - også selv om storesøster fandt på andre aktiviteter efter et kvarter.

Vi har set filmen et par gange siden, og resultatet er det samme. Amanda elsker den og Katinka keder sig og råber på Pippi Langstrømpe.

Konklusionen er derfor, at filmen stadigvæk holder i dag, når blot seerne ikke er meget ældre end 2 til 3 år.

Der er intet ondt i filmen og netop den uskyldige fantasiverdens enkelthed er fint portrætteret. Her er ikke listet undervisning eller små finurligheder til tvangsindlagte voksne ind. Og det er helt fint i en ellers overpædagogisk filmverden, hvor en voksende dårlig samvittighed over at lade fjernsynet passe børnene skal dulmes med en undskyldning om, at de lærer noget af at se fjernsyn.

Anbefaling: Velegnet til børn, der ikke er gamle nok til at ville vide, hvordan et vulkanudbrud kan holdes tilbage eller om en drage mon er en slags dinosaur.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017