Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Baltic Storm (2003)
 
 
  Genre: Drama/dokumentar
Instruktør: Reuben Leder
Medvirkende: Greta Scacchi, Jürgen Prochnow, Donald Sutherland m.fl.
Varighed: 112 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Scanbox Entertainment
Udgivet: 27. september 2004
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
10-års dagenfor den frygtelige tragedie, der ramte færgen Estonia markerer Scanbox Entertainment, ved at udgive Baltic Storm.

Vi husker vel alle natten mellem den 27. og 28. september 1994, hvor Estonia pludselig sank i Østersøen, og 852 personer omkom. Kun 145 overlevede tragedien.

Der blev stillet mange spørgsmål til den officielle haverikommisions rapport, udarbejdet af Sverige, Estland og Finland. Den dag i dag bliver der stadig stillet spørgsmål, men ikke givet nogle svar.

Journalisten Julia Reuter (Greta Scacchi) har forinden afsejlingen fra Tallinn fået informationer fra en tidligere stasi-agent om, at en russisk afhopper med stjålne våben befinder sig på Estonia. Hun og hendes kameramand Rock halser af sted for at nå færgen, men når den akkurat ikke. Hun tager flyet til Stockholm, hvor hun senere får at vide, at Estonia er sunket.

Her begynder historien faktisk. Hun får mistanke om, at ulykken er mørkelagt fra højeste sted, og hun begynder at grave i sagen. Sammen med advokaten Erik Westermark (Jürgen Prochnow), som er en af de overlevende, forsøger de at afdække sandheden om Estonias forlis den skæbnesvangre nat.

Hvis man ser bort fra om denne film dokumenterer og afdækker sandheden, er det faktisk en god historie, selvom skuespillerne mildest talt er elendige.

Heldigvis er der ikke mange scener fra selve forliset, det ville være for ondt over for de overlevende samt de omkomnes pårørende. Den skildrer fint politiske rævekager og finurligheder, hvor flere lande er indblandet.

Er det derimod sandheden, er det en skandale, og der burde rulle en hel del hoveder. Hvis dette er den ægte historie, er der en hel masse "hvorfor'er" der dukker op undervejs.

Er dette sandheden? - eller er det blot et plat forsøg på at suge næring af andres sorg og ulykke? Jeg skal ikke dømme. Og måske kommer den fulde sandhed aldrig frem.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017