Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Bag murene (2014)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Trevor White
Medvirkende: Spencer Lofranco, Mary-Louise Parker, James Woods m.fl.
Varighed: 105 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 7. maj 2015
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
James (Spencer Lofranco) er, hvad de fleste vil betegne som en skidt knægt. Tyverier, stoffer og vold er langt fra ubekendte begreber for ham.

Kun hans mor, Tracy (Mary-Louise Parker), kan umiddelbart se det gode i sin søn. Og hun kæmper derfor en brav kamp for at sikre ham en uddannelse på en folkeskole, der ellers ikke vil kendes ved ham, mens hun samtidig forsøger at holde James på ret køl.

Det er dog en kamp, Tracy er dømt til at tabe på forhånd. Inden længe er James skredet fra hjemmets trygge rammer, for i stedet at blive håndlanger for en narkohandler.

Trods nem adgang til nemme piger, forelsker James sig i en pige, der er langt fra hans hårdkogte verden. Følelserne bliver også gengældt, men kort efter klapper fælden og James ryger i fængsel.

I fængslet, der er milevidt fra de ungdomsfængsler, han allerede har stiftet bekendtskab med, får James en hård tid. Ikke kun styres fængslet med hård hånd af fængselsinspektøren (James Woods), men han møder hærdede kriminelle, der er langt barskere end han selv.

Fængslet er ikke et sted, der inspirerer til at lægge sit liv om. Men det bliver alligevel en øjenåbner for James, der begynder at drømme om et andet liv. Ikke blot et liv uden tremmer, men et bedre liv uden kriminalitet som fast følgesvend ...

Bag murene (Jamesy Boy), der er baseret på virkelige hændelser, er lidt af en barsk omgang. For filmen tegner godt nok et billede af en ung mand, der formår at vende sit liv til noget bedre - mod alle odds.

Men det er samtidig en afspejling af, hvor let det er, at ende på den forkerte side af loven. Ikke mindst, når man ser vold, narko og kriminalitet i dagligdagen. Ikke kun i medierne, men også på gaden.

Historien i Bag murene er således både god og vvedkommende. Men måden, den bliver fortalt på, kunne være bedre. For der springes alt for ofte alt for meget frem og tilbage i tid. Det kan gøre det svært at holde fokus gennem alle 105 minutter.

Teknisk set er der intet at udsætte på dette drama. Både lyd og billede er således helt i orden.

Skuespillet er mestendels på det jævne. Et par skuespillere formår dog at yde mere end blot en middel præstation, der er lige så hurtigt glemt som set, og som desværre præger det meste af rollebesætningen.

Ikke mindst Mary-Louise Parker (kendt fra blandt andre RED og RED 2). Hun er glimrende i rollen som alenemoren, der aldrig holder op med at tro på eller elske sin søn. Trods alt det, han udsætter sig selv og den lille familie for.

Men også James Woods, der også kan ses i for eksempel Cop, gør en god figur. Her i rollen som den barske fængselsinspektør, der er fuldt så hårdkogt som de fanger, han skal holde styr på.

Alt i alt er Bag murene en ganske udmærket film. Men den megen springen rundt melllem fortid og nutid trækker en del ned i min bog.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017