Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Bagland (2003)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Anders Gustafsson
Medvirkende: Stephanie Leòn, Nickolas Dufour, Christopher Læssø m.fl.
Varighed: 77 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 2. juni 2004
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Den 16-årige Mille (Stephanie Leòn) bor på ungdomspension sammen med sin kæreste gennem to år, Kenny (Nickolas Dufour). På et tidspunkt flytter rapperen Sami (Christopher Læssø) ind, og langsomt udvikles et varmt forhold mellem Sami og Mille.

Det lykkes for Kenny og Mille at få en toværelses lejlighed, og de flytter sammen. Men engang imellem er drømmene bedre end virkeligheden, og det går slet ikke godt mellem det unge par. Mille begynder at se mere og mere til Sami, Kenny går fra at være taber til mega-taber, og pludselig må Mille få øjnene op og tage ansvar for sit eget liv og finde ud af, hvad hun egentlig vil.

Det er socialrealisme, så det driver ned ad tapetet. Et københavnsk yderkvarter, en dybt alkoholiseret mor, en halvkriminel og lettere psykopatisk kæreste, ung pige, der ikke aner, hvad hun vil osv. Men historien holder.

De unge mennesker spiller fremragende, især Stephanie Leòn giver den hele armen i Bagland. Rigtig smukt og overbevisende. Jeg kom lige pludselig til at tænke på, hvor stædig og trodsig jeg selv var som 16-årig. Grimt flash-back.

Bagland fik Årets Robert 2004 for bedste ungdomsfilm og Den Gyldne Svane på Copenhagen International Filmfestival 2003. Det er måske ikke verdens bedste ungdomsfilm, men skuespillerne hiver den flot hjem.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017