Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Bad Boy Bubby (1993)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Rolf de Heer
Medvirkende: Nicholas Hope, Claire Benito, Ralph Cotterill m.fl.
Varighed: 109 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 14. september 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Bubby (Nicholas Hope) lever en kummerlig tilværelse.

Han har hele livet fået at vide af sin mor, Flo (Claire Benito), at verdenen uden for kælderens beskyttende mure er farlig, og man kan kun gå ud iført gasmaske. Men ikke engang dette får Bubby lov til - det er alt for farligt.

Han har således levet hele sit liv indespærret i kælderen med sin mor og Kat som selskab. Uden nogen forståelse eller indblik i den grimme verden udenfor.

Nu er han i trediverne, og stadig uforstående overfor liv og død samt med et sprog, der nærmer sig det minimale. Hans far dukker lige pludselig op fra den grimme verden, og nu er Bubby ikke ene hane i kurven mere.

Bubby får muligheden for at stikke af, og nu befinder han sig ude i den verden, som hans mor havde kaldt frygtelig og giftig. Det går hurtigt op for ham, at virkeligheden forholder sig helt anderledes, og han begiver sig ud i livet ...

Bubby finder venner trods sine manglende sociale færdigheder, men spørgsmålet er, om der er plads til Bubby og hans mærkværdigheder? Eller om han måske havde haft det bedst indespærret i en kælder?

Eller måske er det helt store spørgsmål, om hans omgivelser måske havde været bedre tjent med, at Bubby stadig havde været indespærret og ude af deres liv?

Bad Boy Bubby er en fantastisk film med en meget dyb og underfundig historie at fortælle. Instruktøren Rolf de Heer har også stået bag den ligeledes dystre Alexandra's Project, som også har fokus på menneskesindets mørke kringelkroge og absurditeter.

Nicholas Hope i rollen som Bubby er intet mere end fantastisk. Han udstråler karisma, styrke og dog en gribende naivitet, så man simpelthen ikke kan undgå at få sympati for ham, og ikke mindst holde af ham - trods alt.

Der opstår en del bizarre og grotekske episoder, der måske kan virke meget hårde og frastødende på især sarte sjæle, men det er det, der gør hele Bad Boy Buddy så fascinerende og værd at se. For det hele går op i en højere enhed og ved eftertanke giver det sågar også mening.

Jeg vil varmt anbefale alle at se Bad Boy Bubby. Det er en fænomenal film med hjerte, bid og humor. Og husk, Bubby er ikke på nogen måde ond - han er blot en reflektion af andres ord og handlinger. Det er nok dette, der slår hårdest i historien.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017