Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Babylon A.D. (2008)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Mathieu Kassovitz
Medvirkende: Vin Diesel, Michelle Yeoh, Mélanie Thierry m.fl.
Varighed: 97 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 10. februar 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Den amerikanske lejemorder og tidligere menneskehandler Toorop (Vin Diesel) er på USA’s terrorliste. Han bor derfor i Ny Serbien i Østeuropa.

Han hyres af Gorskij (Gérard Depardieu) til at eskortere den 20-årige Aurora (Mélanie Thierry) til USA, hvor hun angiveligt kan få den lægehjælp, hun behøver. Hun har hele sit liv levet beskyttet i et nonnekloster, og nonnen Rebekka (Michelle Yeoh) skal også med som ledsager til USA.

Toorop tager opgaven. Ikke så meget for pengenes skyld, men mere at han bliver stillet i udsigt, at han kan blive i USA, uden at politiet får nys om det. Han længes efter sit fødeland, langt væk fra Europa, der har udviklet sig til et dystert og anarkistisk kontinent.

Det bliver en voldsom rejse for de tre. Turen går fra Ny Serbien over Rusland, videre til Alaska og Canada, før de kan sætte deres fødder i New York City, hvor deres genvordigheder ikke slutter.

Men det store spørgsmål er, hvem er Aurora og hvorfor skal hun til USA? Er hun en levende virusbombe, en toptrænet terrorist eller noget helt tredje? Det skal naturligvis ikke røbes her ...

Babylon A.D. er en mørk og dyster fremtidsactionfilm, med ufattelige flotte optagelser og stunts samt et fremragende lydspor.

Der er meget flotte kampscener og i det hele taget godt med action. Men historien halter, og der er en del huller i plottet – desværre.

De tre hovedrolleindehavere, Vin Diesel, Mélanie Thierry og Michelle Yeoh spiller godt sammen. Især skal Michelle Yeoh fremhæves i rollen som den bly nonne, Rebekka, der kan mere end sine bønner.

Hvis man blot tager Babylon A.D. for en ren drengerøvsfilm, er der fuld underholdning og action for pengene. Det er bare synd, at der ikke er mere kød på selve historien.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017