Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Babettes gæstebud (1987)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Gabriel Axel
Medvirkende: Stéphane Audran, Birgitte Federspiel, Bodil Kjer, Jarl Kulle, Ebbe Rode m.fl.
Varighed: 99 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 20. juni 2006
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
En uvejrsnat i 1871 er Babette Hersant (Stéphane Audran) på flugt fra Paris, hvor hun under kommunistopstanden har mistet sine nærmeste og alle ejendele. Hun finder ly hos to fromme præstedøtre, Martine (Birgitte Federspiel) og Filippa (Bodil Kjer), i et lille samfund på den jyske vestkyst.

De to søste lader Babette bo hos dem, mod at hun hjælper til i dagligdagen som en slags husholderske, og Babette bliver med tiden en del af det lille samfund. Det eneste Babette har tilbage af sin franske fortid er en lotteriseddel, som hun mange år senere pludselig vinder den store gevinst, 10.000 franc, på.

I stedet for at forlade det lille, dybt religiøse samfund, beslutter Babette at tilberede en fransk festmiddag for det lille samfunds spidser. Babette bruger hele sin lotterigevinst på at skabe et fantastisk festmåltid, hvis lige ikke tidligere er set i det lille samfund. Og da aftenen endelig er omme, afslører Babette sin sande identitet.

Dette er en helt fantatisk film, der forløber i sit eget stille tempo. Filmen giver et indblik i et lille, lukket og meget religiøst samfund. Samtidig giver den et godt billede af en lang række forskellige mennesketyper, der trods modsætninger, ender med forståelse for hinanden. Ingen tvivl om, at Gabriel Axel med denne film til fulde fortjente den Oscar, filmen vandt.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017