Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Axed (2011)
 
 
  Genre: Horror
Instruktør: Ryan Lee Driscoll
Medvirkende: Jonathan Hansler, Andrea Gordan, Nicola Posener, Christopher Rithin m.fl.
Varighed: 90 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 10. juli 2012
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Familiefaderen Kurt Wendel (Jonathan Hansler) bliver en af finanskrisens 3,95 millioner ofre i England.

Han mister sit arbejde som projektleder. Hvilket han ikke lige fortæller derhjemme hos hustruen Steph (Andrea Gordan) og de to teenagebørn, Megan (Nicola Posener) og Jay (Christopher Rithin).

Derimod overrasker han dem ved at overtale dem til at tage en pjækkedag fra henholdsvis skole og arbejde. Han synes nemlig, at de trænger til en familiedag sammen og bare nyde livet for en enkelt dag - som en stor, glad og lykkelig familie.

Han kører dem ud til det underskønne Sythemore Forest, hvor han har lejet et sommerhus for en enkelt dag. Her skal de hygge sig med god mad, gåture og kortspil.

Fra at være en overstresset, gal og sur mand og far, er Kurt som forvandlet til den glade familiefar. Dette skræmmer de øvrige, men det varer ikke længe, før de skal blive endnu mere skræmte.

For som den perfekte projektleder, Kurt selv anser sig for at være, har han endnu et sidste projekt at færdiggøre. Og han har en deadline ...

Axed er en fin lille horrorsag, der kører med et meget stramt plot og isnende kulde. Selvom den er meget forudsigelig, gør det ikke det mindste. Den holder spændingen og intensiteten hele vejen igennem.

Jonathan Hansler som faderen, hvis film knækker, spiller psykopatisk godt sin rolle og hiver karakteren op på de fire klaptræer. Han er ikke en mand, man på nogen måde har lyst til at modsætte sig.

Med de psykologiske briller på, giver Axed et godt bud på, hvor galt det kan gå, når krisen kradser og arbejdet mistes. På trods af at Kurts kernefamilie ikke er så perfekte under overfladen, har dette kun spillet en sekundær rolle i hans liv.

Men da hans identitet og mandighed skæres væk grundet krisen, bliver fokus jo nødvendigvis flyttet til de nærmeste. Og denne udvikling viser instruktøren Ryan Lee Driscoll på grusom vis.

Axed kan virke meget ubehagelig til tider. Både fysisk og psykisk, og man får lyst til at ruske op i personerne og få dem til at handle.

Jeg blev ikke skuffet over Axed, selv om der er visse scener, jeg ikke helt kan sætte mig ind i. Mest på grund af karakterernes handlemønstre, hvor jeg nok ville have gjort noget anderledes. Men ... hvem ved om jeg ikke ville blive handlingslammet under omstændighederne.

Kan man godt lide disse britiske horrorfilm som for eksempel Mum and Dad, der giver et skræmmende indblik i dysfunktionelle familier, er Axed absolut ikke en film, man skal snyde sig selv for.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017