Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Av - min ryg (1968)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Denys de La Patellière
Medvirkende: Louis de Funès, Jean Gabin m.fl.
Varighed: 87 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 4. juni 2013
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Ved et tilfælde opdager kunsthandleren Félicien Mézeray (Louis de Funès) et hidtil ukendt værk af kunstneren Modigliani. Han forsøger straks, at købe kunstværket. For han er klar over, at han vil kunne videresælge det med stor fortjeneste.

Kunstværkets nuværende ejer, den tidligere fremmedlegionær Legrain (Jean Gabin), har dog ikke umiddelbart planer om at sælge værket. Det er nemlig tatoveret på ryggen af ham.

Mézeray giver dog ikke uden videre op og videresælger hurtigt kunstværket. Ubeset, til udenlandske kunstopkøbere, der er klar til at betale en formue, og uden at rent faktisk at have sikret sig værket endnu.

Men ihærdighed betaler sig og det lykkes til sidst at overtale den tidligere fremmedlegionær til at sælge. Legrain er dog ikke interesseret i kontanter. I stedet ønsker at få istandsat sin bolig og vil ikke underskrive noget som helst før dette arbejde er sat i gang.

Snart efter må den griske kunsthandler dog sande, at han har gabt over betydeligt mere, end han forventede. Ikke kun viser Legrain sig i virkeligheden at være grev Louis Marie de Montignac . Og boligen, der skal sættes i stand, er et forfaldent familieslot, komplet med fangekælder, i det sydvestlige Frankrig.

Av - min ryg! (Le Tatoué) fra 1968 byder ikke på nogen videre stor og forkromet historie. Til gengæld er der masser af falden-på-halen komik og underholdende dialog.

Skuespillet er fint og Louis de Funès (blandt andre Ørerne i maskinen og Det rabler for Rabbi Jacob) ses som hurtigtalende hidsigprop. En rolle han nærmest mestrer til perfektion.

Louis de Funès connoisseurer kommer bestemt ikke uden om Av - min ryg!, der bør være et must i samlingen. Alle andre kan dog også sagtens nyde knap halvanden time med god, fransk komedie.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017