Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Av min arv (1993)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Robert Young
Medvirkende: Eric Idle, Rick Moranis, John Cleese m.fl.
Varighed: 84 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 2. december 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
I 1960 bliver Thomas Henry Butterfly Rainbow Peace født med en sølvske i munden eller, rettere, en sølvrangle i hånden. Han er nemlig den 15. hertug af Bournemouth og står dermed til at arve familiegods og store rigdomme, udover den royale titel.

Desværre bliver den unge arving efterladt på en restaurant, glemt af sine forældre, der har mere travlt med at feste. Den spæde Thomas bliver adopteret af en fattig indisk London-familie, så han vokser op i den tro, at han er asiat og at hans virkelige navn er Thomas Patel - trods sit lyse hår og blå øjne.

I stedet har Henry Bullock (Rick Moranis) ved en forveksling indtaget hans plads. Han er vokset op i USA hos sin amerikanske mor, men vender tilbage til England, hvor han bliver venner med Thomas, inden han uretmæssigt arver titel, gods og de store rigdomme.

Thomas' indiske adoptivmor fortæller ham sandheden: At han er adopteret. Thomas finder derfor ud af, at han er retmæssige arving, og går derfor til advokaten Raoul P. Shadgrind (John Cleese) får at få hjælp til at blive anerkendt som arving.

Sådan spiller klaveret dog ikke lige i England. Han får nemlig klart at vide, at hans eneste chance for at blive anerkendt som den retmæssige arving er, hvis Henry ved et "tilfælde" skulle afgå ved døden.

Thomas gør derfor sit til at tage livet af sin "ven", og han får, uden eget kendskab, hjælp af den mildest talt bindegale advokat. Henry er dog ikke lige sådan at slå ihjel, selv om både Thomas og Raoul P. Shadgrind gør ihærdige forsøg.

Rick Moranis er kendt for adskillige roller, hvor han oftest spiller en mere end irriterende dummernik-type. I Av min arv (Splitting Heirs) fortsætter han denne tradition, om end han virker en kende irriterende end ellers.

Fortiden i Monty Pythons Flying Cirkus er flere gange meget tydeligt i samspillet mellem Eric Idle og John Cleese. Der er således flere indforståede hentydninger til klassiske sketches.

Det er i bund og grund disse tre skuespillere, der bærer Av min arv. Selvfølgelig er der mange andre skuespillere, ikke mindst Catherine Zeta-Jones i rollen som forførende "golddigger".

Alt i alt er Av min arv et ganske underholdende bekendtskab, hvis man ikke forventer de store intellektuelle udfordringer. Det er mange steder decideret plat humor, men flere scener løfter sig langt over det platte, ligesom den særlige, engelske humor er med til at løfte filmen en ganske stor tand.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017