Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Atomic Train (1999)
 
 
  Genre: Katastrofe
Instruktør: David Jackson og Dick Lowry
Medvirkende: Rob Lowe, Kristin Davis, Esai Morales m.fl.
Varighed: 163 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 2. december 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Der er ved gud lavet mange urealistiske film gennem tiderne, men denne blander sig helt i toppen. For der ganske enkelt så mange ting i Atomic Train, der bare ikke holder to dråber vand. Men ok, skulle det være realistisk, var der næppe blevet meget film - og da slet ikke en sejtrækker på tæt på tre timer.

Plottet er egentlig ganske enkelt: Et firma, der har specialiseret sig i at slippe af med farlige kemikalier og andet sjov, for eksempel gamle, russiske atombomber, smugler en af disse bomber med om bord på et tog, der i forvejen skal transportere en last af farlige kemikalier til Denver i Colorado, USA.

Toget løber løbsk og er ikke til at bremse igen, mens det tordner mod Denver. Flere forsøg på at stoppe toget er uden succes. Ind på scenen træder så helten, John Seger (Rob Lowe), der via helikopter kommer ombord på toget.

Heller ikke han har dog den store succes med at stoppe toget. Samtidig går det op for myndighederne, hvor farlig lasten egentlig er, og overvejer derfor enten at sønderskyde toget fra jagerfly eller afspore det. Det ender med en afsporing, som får hele toget til at gå op i lys lue.

Selvfølgelig prøver modige mænd, assisteret af filmens helt, at redde atombomben ud af vragresterne, så den kan blive uskadeliggjort. Alle forsøg er dog forgæves og uheldige omstændigheder vil, at bomben siger puf!

Vores helt er selvfølgelig i forvejen sluppet væk for at blive genforenet med sin familie, der desperat forsøger at komme ud af Denver inden bomben eksploderer. Trods genforening når ingen af dem væk, og nu må de forsøge at nå ud af området, inden den radioaktive stråling bliver for voldsom.

Atomic Train kunne have været en rigtig god film. Og faktisk har den, skal det retfærdigvis siges, sine momenter. Blandt andet rimeligt gode speciel effects.

Det er dog bare ikke nok til at løfte filmen til mere end lidt for mange timers adspredelse. Og det er som om, skuespillerne selv ved, at de kæmper mod urimelige odds. For mage til uinspireret skuespil skal man lede længe efter. Kun Rob Lowe formår at yde en ok indsats.

Atomic Train er desværre en af den slags film, hvor man ender med at konkludere: Been there, seen that. Så det skal være en meget lang og kedelig dag, før den bliver gravet frem fra reolen igen. Og så skulle det da være for at nyde de flotte scener fra Colorados bjerge og de rimelige speciel effects.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017