Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
A Texas Funeral (1999)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: William Blake Herron
Medvirkende: Grace Zabriskie, Ouinton Jones, Martin Sheen m.fl.
Varighed: 97 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Criterion Film
Udgivet: 9. september 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
I slutningen af tresserne samles familien Whit på deres nu afdøde bedstefars gård i Texas.

Det er en lidt sørgelig begivenhed, der bringer den højst spøjse familie sammen. De skal have bedstefar Sparta (Martin Sheen) begravet, der skal holdes mindehøjtidelighed samt oplæsning af testamente.

Den unge Sparta (Quinton Jones) - afdøde Spartas barnebarn - kommer ved et tilfælde til at se, at bedstemoderen, Murtis (Grace Zabriskie), klipper venstre øre af liget og straks begynder at sutte på det. Unge Sparta forsøger at fortælle sin far dette, men han får blot at vide, at han skal holde kæft. Han beslutter sig så for at forblive stum.

Efter testamentet er læst op, begynder familiens gamle skeletter at komme ud af skabene og det er ikke småting, der er foregået i familiens fortid, der startede med deres tiptipoldefar, der grundlagde et givtigt dromedar-opdræt, der skulle bruges i militæret. Nu er der kun en dromedar tilbage, Robert E. Lee (Chewbacca), og den er også begyndt at opføre sig mærkværdigt ...

A Texas Funeral er i samme genre som Ondt blod, og det er ganske bizart.

Man er ikke helt sikker på, hvad det er man egentlig ser, men det fascinerer på en højst besynderlig måde. Man kan ikke lade være med at blive hængende.

Lydsporet er helt i top med glad tressermusik, der passer fint til handlingen. Hvilket filmen også modtog prisen Golden Reel Award for på Motion Picture Sound Editors festivalen i 2002. Desuden modtog forfatteren (og instruktøren), W. Blake Herron, Publikumsprisen på Los Angeles Independent Film Festival i 2000 for bedste forfatter.

Skuespillet er nogenlunde, men især bedstemor Murtis, der spilles af Grace Zabriskie, er i særklasse. Som skrevet er selve historien en kende bizar og underlig, men den underholder på sin egen mærkværdige måde.

Så hvis man vil se lidt anderledes film, så sæt A Texas Funeral i afspilleren, men forvent ikke højkomik, drama eller tragedie. Det er American Gothic, og det er underligt.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017