Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
At Close Range (1985)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: James Foley
Medvirkende: Sean Penn, Christopher Walken, Mary Stuart Masterson m.fl.
Varighed: 111 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 19. januar 2011
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Brad (Sean Penn) og hans lillebror Tommy (Chris Penn, der også var Sean Penns bror i det virkelige liv), lever i en mindre by i et område præget af landbrug. De har ikke det store at tage sig til, ud over at drikke sig fulde og ryge sig skæve sammen med vennerne.

Det mest spændende i deres liv er, når deres far en sjælden gang i mellem er hjemme. Brad Whitewood Sr. (Christopher Walken) lever nemlig på den forkerte side af loven som leder af en sortbørsbande, der har specialiseret sig i stjålne reservedele.

Desuden er Brad Sr. temmelig skruppelløs. Ikke mindst, hvis hans indtjening eller hans frihed på nogen måde bliver bragt i fare.

I et forsøg på at opnå mere opmærksomhed og lidt anerkendelse fra deres far, danner Brad og Tommy sammen med deres venner en bande. Det falder dog bare ikke særligt heldigt ud og de ender hurtigt bag tremmer.

Myndighederne, der længe har prøvet at slå en klo i Brad Sr., ser drengenes fængsling som en chance. De beslutter således at indkalde sønnerne og deres venner som vidner i en kommende sag mod Brad Sr.

Men myndighederne har bare ikke taget højde for, hvor skruppelløs Brad Sr kan være. Han voldtager således sin ældste søns kæreste, Terry (Mary Stuart Masterson), for at tvinge drengene til tavshed.

Voldtægten har dog den stik modsatte effekt. Brad Jr. begynder nemlig at fortælle myndighederne om sin fars ulovlige gøremål. Herunder også et drab, Brad Sr. har begået.

Brad Sr. ser derfor ikke andre udveje, end at eliminere alle potentielle vidner. Så han myrder flere af den unge bandes medlemmer og sågar sin yngste søn, Tommy.

Brad Sr. bestiller også et drab på sin ældste søn og hans kæreste. Terry bliver dræbt, netop som hun og Brad Jr. er ved at stikke af for at gemme sig fra alt og alle.

Brad Jr. overlever dog mordforsøget. Og nu har han kun en tanke i hovedet: Hævn ...

At Close Range, der er baseret på en sand historie, byder på fremragende skuespil. Ikke mindst af Sean Penn og Christopher Walken, der begge glimrer i krævende karakterroller.

Den håndværksmæssige side af At Close Range fejler bestemt heller ikke. Ikke mindst lyssætningen er med til at fastholde og bidrage til dramaet, der udspilles mellem de to hovedpersoner.

Alt i alt er At Close Range en glimrende film, der på fremragende vis skildrer virkelige skæbner i en virkelig verden. Selv om filmen varer næsten to timer, er det bestemt ikke tid, der er spildt!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017