Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
At Any Price (2012)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Ramin Bahrani
Medvirkende: Dennis Quaid, Zac Efron, Clancy Brown m.fl.
Varighed: 105 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Angel Films
Udgivet: 13. november 2013
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
I den amerikanske midtvest har Henry Whipple (Dennis Quaid) et stort landbrug, der har været i familiens eje i flere generationer. Henry har med dyrkning af majs og forhandling af genmodificerede sædekorn gjort landbruget til en rigtig god og givtig forretning.

Den ældste af Henrys to sønner er for længst flyttet fra gården, så i stedet satser Henry på, at sønnen Dean (Zac Efron) med tiden vil videreføre familiedynastiet. Men Dean har ingen ambitioner om at drive landbrug. I stedet drømmer han om en karriere som racerkører.

Henry er dog klar til at gå langt, rigtig langt, for at omvende sønnen. Ganske som han i sit daglige arbejde ikke skyr nogen midler for at gøre familievirksomheden til en endnu mere succesfuld forrretning.

Henry har dog ikke det store held med at få Dean til at makke ret. Samtidig begynder konkurrenten Jim Johnson (Clancy Brown) at gøre indhug i Henrys lukrative kunder. Men Henry har ikke tænkt sig at give op uden kamp.

Deans motorsportsdrømme går dog fløjten, da han prøver kræfter med racerløb i professionel sammenhæng, trods masser af sejre som amatør. Samtidig bliver Henry truet på levebrødet, da han bliver anklaget for svindel med det genmodificerede sædekorn.

Kort tid efter melder endnu større katastrofer sig på banen. Og nu er det ikke kun familiedynastiet, der er i fare. Det får far og søn til at forene kræfterne ...

At Any Price, der varer en time og tre kvarter, er en film med mange facetter. Måske lidt for mange, for der er nemlig også en del mindre sidehistorier, der ikke altid er lige velplacerede i helheden.

På overfladen handler At Any Price således om drømme. Faderens drøm om, at få sin søn til at videreføre en succesfuld virksomhed. Og sønnens drøm om, at kunne leve af at køre racerløb.

Men reelt er historien langt dybere. At Any Price forsøger nemlig at tegne et billede af, hvor langt mennesker er klar til at gå, for at beskytte det, de elsker, og for at holde liv i drømme og håb.

Skuespillet er egentlig ganske udmærket, hvor særligt Dennis Quaid formår at give et yderst troværdigt billede af den succesfulde landmand, der pludselig står ansigt til ansigt med mere modgang end han nogensinde havde forestillet sig. I det omfang, det lader sig gøre.

For en af bristerne i At Any Price er netop karaktererne. Man får nemlig aldrig lov til at lære nogen rigtig at kende, hvad der driver dem og hvorfor de handler som de gør. Det er synd og det trækker desværre ned i helhedsindtrykket.

Til gengæld giver filmen et interessant, omend mindre, indblik i moderne stordrifts landbrug. En verden langt fra traditionelt landbrug, hvor stort set alt er mekaniseret og automatisieret, og hvor kun større og mere er afgørende for succes og overskud.

Teknisk set er der intet at udsætte. At Any Price byder nemlig på en rigtig flot billedside, med masser af smukke scenarier fra det frodige landbrugsbælte i USA. Ligeledes er lydkvaliteten helt i top.

Derfor mener jeg, at instruktøren Ramin Bahrani alt i alt er sluppet ganske hæderligt fra dette drama. Et drama, der sætter spørgsmålstegn ved, om det er omkostningerne værd, at vinde for enhver pris.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017