Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
A Stranger Among Us (1992)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Sidney Lumet
Medvirkende: Melanie Griffith, John Pankow, Tracy Pollan m.fl.
Varighed: 105 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 1. marts 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Emily Eden (Melanie Griffith) er politibetjent, og da hendes makker Nick ender på hospitalet efter et knivstik, får hun en simpel opgave.

Hun skal finde en forsvunden person, Yaakov Klausman, der er diamantsliber. Det virker som en ligetil og enkel sag, men Yaakov Klausman er chassid, en streng rettroende gren indenfor jødedommen.

Yaakov er ikke blot forsvundet. Han er død, brutalt myrdet og nu får Emily en helt anden type sag på halsen. Hun kommer hurtigt til den konklusion, at det må være et insiderjob, for ikke nok med at Yaakov er død, der er også forsvundet diamanter for 720.000 dollars.

Emily må gå undercover i dette, for hende, mærkelige, jødiske samfund, der består af regler og påbud. Helt eksakt 613, fordelt på 245 positive regler og 365 negative regler.

Hun bliver indlogeret hos samfundets overhovede, kaldet rebbe (Lee Richardson), der har en højere magt end en rabbiner, og dennes to voksne børn, sønnen Ariel (Eric Thal) og datteren Leah (Mia Sara).

Emily må nu gå fra at opføre sig som en elefant i en glasbutik til at lære at begå sig blandt disse rettroende jøder og dette helst uden at vække for megen opsigt. Ellers er undskyldningen at hun er Ba'al teshuvah, "en der er vendt tilbage", og så behøves der ikke stilles spørgsmål til hendes måske lidt besynderlige opførsel, men derimod udvises der overbærenhed og udstrakt tålmodighed.

Emily kommer meget tæt ind på rebbes familie og, ikke mindst, sønnen Ariel, som hun forelsker sig i. Hvilket ikke gør tingene nemmere for nogle parter.

A Stranger Among Us er en fin thriller, der heldigvis ikke latterliggør ortodokse jøder eller religion for den sags skyld, trods visse humoristiske indslag. Men alt bliver fint forklaret gennem historien. Lige fra sabbes til peyes henover ilui og basherte.

Jeg bryder mig specielt ikke meget om Melanie Griffith, men i A Stranger Among Us giver hun en rimelig overbevisende præstation. Dog nok mest i kraft af sine med- og modspillere. Især af Lee Richardson (rebbe) og Eric Thal (Ariel).

A Stranger Among Us underholder rimeligt og giver et lille fint indblik i en ellers så lukket verden. Desværre - eller måske heldigvis - går selve handlingen lidt af sporet og drejer mere ind på en kærlighedshistorie. Men dette klæder personerne og historien.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017