Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Assassin (2015)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: J.K. Amalou
Medvirkende: Danny Dyer, Holly Weston, Martin Kemp, Gary Kemp m.fl.
Varighed: 79 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 21. maj 2015
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Jamie (Danny Dyer) har ikke et almindeligt 9-17 job. I stedet ernærer han sig som lejemorder. Kold, kynisk og uden nåde.

Jamie bliver hyret af brødrene Lee og John Alberts (Martin og Gary Kemp). Et par hårdkogte gangstere, der giver sig ud for at være forretningsmænd. Opgaven går ud på at dræbe en korrupt embedsmand, der har snydt brødrene.

Opgaven bliver løst uden problemer. Jamie får sågar likvideringen til at se ud som et uheld i forbindelse med sexlege hos en prostitueret.

Under forberedelsene til drabet møder og forelsker Jamie sig i natklubdanserinden Chloe (Holly Weston). Ikke kun går det mod hans regler om ikke at blande arbejde og fornøjelse, men det viser sig tilmed, at Chloe er hans seneste offers datter.

Chloe har dog en stærk mistanke om, at hendes fars død ikke var et uheld. Og at Alberts-brødrene står bag den pludselige bortgang. Dermed får Jamie nu til opgave også at skaffe Chloe af vejen.

Jamie vælger dog at trodse brødrene og satse på kærligheden. Dermed må han gøre op med sit hidtidige liv, lige som han nu må forsøge at beskytte både sig selv og Chloe fra sine tidligere arbejdsgivere, der ikke har i sinde at give ved dørene ...

Historien i Assassin er ganske god og Danny Dyer (blandt andre Vendetta og The Football Factory) er næsten perfekt i rollen som den koldblodige, stille lejemorder. Ligeledes er Martin og Gary Kemp glimrende i rollerne som de hårdkogte gangster-brødre.

Men det hele falder lidt til jorden, efterhånden som handlingen skrider frem. For lige så hurtigt skrider troværdigheden.

Scenen for Assassin er således henlagt til London. Godt nok en storby med millioner af mennesker, man kan kan skjule sig blandt. Men det er også en af verdens mest overvågede byer, med videokameraer snart sagt over alt.

Derfor virker det temmelig usandsynligt, at en lejemorder kan fistre rundt fra drab til drab på sin potente motorcykel, uden at vække den mindste smule mistanke mod sig selv. Bevares, ansigtet er gemt bag en hjelm, men det er hverken motorcykel eller nummerplader.

På samme måde halter plottet en del andre steder i Assassin, hvilket er mere end synd. For den havde potentialet til at blive en rigtig god film med en passende mængde action, der tilmed med sine 80 minutter ikke bliver langtrukken på noget tidspunkt.

I stedet er Assassin blot blevet en god film, der sagtens kan nydes i fulde drag. Blot skal man ikke tænke for dybt over tingene undervejs.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017