Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
A Reason To Live, A Reason To Die (1972)
 
 
  Genre: Western
Instruktør: Tonino Valerii
Medvirkende: James Coburn, Bud Spencer, Telly Savalas m.fl.
Varighed: 113 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 4. marts 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Scenen er den amerikanske borgerkrig, hvor oberst Pembroke (James Coburn) fra nordstaterne er faldet i unåde efter at have overladt fort Holman til sydstatstropperne. For at redde sit navn og rygte, redder han syv dødsdømte fra galgen mod, at de hjælper ham med at genindtage fortet.

Fort Holman er en krigsstrategisk nøgle til det sydvestlige Amerika, og derfor mere end vigtigt for nordstaterne at genindtage. Fortet regeres af major Ward (Telly Savalas), som er temmelig sindssyg.

Filmen kulminerer med et stort slag med kun få overlevende. Men trods de mange dræbte, er der forbavsende lidt blod.

I det hele taget er A Reason To Live, A Reason To Die (Una ragione per vivere e una per morire) ikke en stor film, men den er dog seværdig. Og er man til genren, hører den på sin vis til i samlingen. For som western betragtet er den egentlig ganske god med alle de ingredienser, som hører sig til.

Blandt den noget brogede flok af de reddede dødsdømte er Eli Sampson (Bud Spencer), der dog ikke gør det store væsen af sig i denne spaghettiwestern. Den bærende skuespiller er helt klart James Coburn, der som altid spiller både godt og veloplagt.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017