Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
A Prayer for the Dying (1987)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Mike Hodges
Medvirkende: Mickey Rourke, Bob Hoskins, Alan Bates m.fl.
Varighed: 103 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 8. februar 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Efter et fejlslagent attentat med tragiske konsekvenser tilfølge flygter IRA-soldaten Martin Fallon (Mickey Rourke) fra nordirland til London.

Her håber han, at han kan komme videre til USA, for både politi og hans tidligere IRA kammerater er i hælene på ham, og det er ikke med gode hensigter, de søger ham.

Martin får et tilbud: Endnu et enkelt mord og han vil få pas, sikker skibsrejse til USA og 50.000 pund oveni. Men Martin er færdig med drab, og desuden har han aldrig udført drab for penge - kun for den gode sag og politiske overbevisning.

Det er gangsteren Jack Meeham (Alan Bates), der gerne vil have konkurrenten Krasko likvideret, så Meeham kan være eneherskende indenfor narko, prostitution og andre lyssky affærer. Meget nødtvunget og under stærkt pres tager Martin imod tilbuddet.

Likvideringen foregår på en kirkegård, men desværre overværer den katolske præst Michael Da Costa (Bob Hoskins) drabet på tætteste hold og får derfor set godt og grundigt på Martin.

Martin burde også have gjort præsten kold, men noget holder ham tilbage. Efterfølgende skrifter han hos præsten og således bliver han dækket ind under præstens tavshedspligt. Hvad der bliver skriftet, er kun en sag mellem præst, den skriftende og Gud.

Da Costa er i et stort moralsk dilemma. Han bliver hårdt presset af politiet til at bryde løftet. Jack Meeham og hans slæng truer ham til tavshed. Det gør ikke hele situationen bedre, at Da Costas blinde niece Anna bliver forelsket i Martin.

A Prayer for the Dying (En messe for en morder) kan virke en anelse langtrukken, men selve historien er god. Der er heldigvis ikke så megen prædiken om ret, uret, Gud og moral, som jeg egentlig havde frygtet.

Filmen er fra 1987 og det ses rigtig tydeligt på skuespillerne - især Mickey Rourke ser meget ung ud, men dog ikke så ung som i den ti år ældre film Another 9½ Weeks.

Historien bæres især oppe af Mickey Rourke (Domino), Alan Bates (The Grotesque) og Bob Hoskins (Danny the Dog), som henholdsvis frafalden IRA-soldat, gangster og katolsk præst, der giver hinanden et ypperligt med- og modspil.

Alt i alt er A Prayer for the Dying en god historie med gode skuespillere. Den kunne så godt være kortet lidt ned, uden at det ville gå ud over handlingen.

Men absolut en film, der er værd at bruge tid på - især på grund af det gode skuespil.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017