Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Applaus (2009)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Martin Zandvliet
Medvirkende: Paprika Steen, Michael Falch, Sara-Marie Maltha m.fl.
Varighed: 85 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 6. april 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Thea (Paprika Steen), den kendte og feterede skuespiller, er lige kommet tilbage fra afvænning. Hun har haft et massivt alkoholmisbrug, hvilket har skadet hendes liv - såvel på de skrå brædder som i hendes privatliv.

Men nu er hun tilbage. Parat til at tage kampen op. Hun vil genetablere forholdet til sine to sønner og forsøge at få et rimeligt godt forhold til sin eksmand, Christian (Michael Falch).

Christian har formået at komme videre og lever sammen med psykologen Maiken (Sara-Marie Maltha), som nu er papmor for Theas drenge. Christian og Maiken er meget forstående overfor Thea og forsøger at gøre hendes tilbagevenden til den barske virkelighed nogenlunde tålelig.

Men Thea har mange spøgelser at slås med, både virkelige og indbildte. Det bliver en hård kamp og spørgsmålet er, om hun magter at leve i virkeligheden og se realiteterne i øjnene.

Applaus er en lidt tyndbenet historie om en midaldrende, alkoholiseret kvindes kamp for et ståsted og en rolle, hun kan bestride. Men hold da op, selv om historien er tyndbenet, er det Paprika Steen, der bærer hele filmen oppe. Det er en stærk og meget vedkommende præstation, hun lægger for dagen.

Paprika Steen ejer denne film. Thea er hende. Man tror på hende. Man lider med hende. Man bliver irriteret og gal på hende. Og dog ønsker man det bedste for hende.

Sideløbende med selve historien flashes til Marthas monolog fra Hvem er bange for Virgina Wolf?, og det er lidt af en genistreg, der der er blevet begået. Det har en dobbelteffekt og virker utroligt stærkt

Michael Falch, i rollen som eksmanden, giver også en yderst troværdig præstation. Men som skrevet er det Paprika Steen, der er det bærende hovedelement.

En rolle, som hun fik en velfortjent Robert for, samt blev nomineret til en Bodil. Derudover har Applaus vundet i alt fem internationale priser og er blevet nomineret til yderligere fem.

En anden stor force filmen har, er at det lader til, at samtlige personer er døve. Forstået på den måde, at der er ingen, der lytter til hvad andre siger. Overhovedet ikke. De går i hver sin osteklokke. Det være sig sagsbehandleren fra Overpræsidiet, ekspedienten fra Toys R Us og hovedpersonerne.

Applaus er en stærk spillefilmsdebut fra instruktør Martin Zandvliet, og det bliver spændende at følge ham fremover.

Applaus er en overbevisende stærk film om en kvindes kamp mod sig selv, sine omgivelser og alkoholisme. Jeg kan varmt anbefale denne film.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017