Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Apocolypse Now (1979)
 
 
  Genre: Krigsfilm
Instruktør: Francis Ford Coppola
Medvirkende: Marlon Brando, Martin Sheen, Robert Duvall, Dennis Hopper, Harrison Ford m.fl.
Varighed: 146 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Paramount
Udgivet: -
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Vietnam-krigen har været inspiration til en lang række film, men med Apocolypse Now formår Francis Ford Coppola, at gå helt tæt på krigens gru og vanvid. Filmen, der foregår mens krigen raser på sit højeste, er baseret på bogen Heart of Darkness, som er skrevet af Joseph Conrad.

Kaptajn Willard (Martin Sheen) bliver sendt på mission ind i Cambodia, hvor han skal opspore og dræbe en oberst Walter Kurtz (Marlon Brando), som har startet sin egen krig i krigen. Hæren mistænker Kurtz for at være blevet vanvittig, hvorfor det er bedst helt at skille sig af med ham.

På vej mod sit mål, erfarer kaptajn Willard, at oberst Kurtz er en af de højst dekorerede officerer i den amerikanske hær. Herefter sætter handlingen fart, og mere skal ikke afsløres her. Jeg kan kun sige, at det er en film, der skal opleves, ikke beskrives.

Filmen er fantastisk flot filmet og henter alene her mange point, ligesom lyden er helt i top. Ikke mindst i en række helikopterscener, der uden tvivl vil går over i filmhistorien som en rettesnor for kommende film og instruktører.

Man går sjældent helt galt i byen med en film fra mesteren Francis Ford Coppolas hånd. Det er bestemt heller ikke tilfældet med Apocolypse Now.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017