Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
A Night in Old Mexico (2013)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Emilio Aragón
Medvirkende: Robert Duvall, Jeremy Irvine, Angie Cepeda m.fl.
Varighed: 100 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 4. december 2014
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Red Bovie (Robert Duvall) har for længst passeret sidste holdbarhedsdato, men er bestemt ikke klar til gyngestolen. Derfor bliver han både vred og frustreret, da han tvinges, af økonomiske grunde, til at forlade sin elskede gård.

Red overvejer kortvarigt at tage livet af sig selv med sin gamle seksløber, men beslutter at give det en chance mere. Samtidig dukker barnebarnet Gally (Jeremy Irvine) op, som fortæller, at han vil være cowboy som sin bedstefader.

Da Red ser sit kommende hjem, en trist trailerpark, tager fanden ved den gamle mand. Han drøner af sted i sin gamle Cadillac, og sætter sammen med Gally kursen mod Mexico, for at opleve et sidste eventyr.

Undervejs trænger to blaffere, der har stjålet en mindre formue i narkopenge, sig på. Red slipper dog af med dem, inden de når Mexico. Men tasken med de mange penge er stadig i bilen.

I Mexico møder Red og Gally sangerinden Patty Wafers (Angie Cepeda), der også er godt træt af tilværelsen. Da Red samtidig finder de mange penge, er der lagt op til et brag af en fest.

Men det bliver hurtigt lidt mindre festligt, da de tre bliver midtpunkt i et narkoopgør. Med skuddueller, kidnapning og mord ...

A Night in Old Mexico er en underfundig blanding af drama og action, med en lille overvægt på drama-delen. Historien er god og kan give stof til eftertanke på mere end én måde.

Tempoet er på ingen måde højt. Ting sker for det meste i et adstadigt tempo, der passer sig for en ældre herre. Men det gør på ingen måde A Night in Old Mexico til en langtrukken affære, for man kan slet ikke lade være med at følge med i handling og udvikling.

Selvhøjtidelighed er også pakket langt væk i A Night in Old Mexico, hvilket gør det til en befriende letset film. Tilmed med plads til den type humor, der helt automatisk sætter gang i smilebåndene.

Robert Duvall er fremragende i rollen, som den gamle, sure mand, der viser sig at have et hjerte af guld. Men også Jeremy Irvine og Angie Cepeda gør et godt væsen af sig.

Jeg kan egentlig kun anbefale at give A Night in Old Mexico en chance i afspilleren. For det er bestemt en seværdig film, der trods sin forudsigelighed og meget amerikanske slutning, alligevel formår at være en time og 40 minutters god underholdning.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017