Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Angel A (2005)
 
 
  Genre: Komedie/kærlighed
Instruktør: Luc Besson
Medvirkende: Jamel Debbounze, Rie Rasmussen m.fl.
Varighed: 88 minuttter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 29. februar 2007
Anmeldt af: Zenia Fruerlund
 
 
Midt i Paris står André, (Jamel Debbounze) en ung fyr, der lever af småsvindel og fup. Han skylder penge væk til højre og venstre, og hans liv hænger efterhånden i en ganske tynd tråd.

Men da Andrés liv ser allerværst ud, beslutter han at gøre en ende på det. Så dukker den tårnhøje, langbenede blondine Angela (Rie Rasmussen) op. Angela stiller sig 100% til rådighed for den sølle André, men han har svært ved at se, hvordan hans situation skulle kunne forbedres af en letklædt ung kvinde.

Men Angela er ikke helt hvad André i første omgang ser og hurtigt bliver hans holdning til moral og etik sat på en stor prøve. Som et moderne "Fy & Bi" par, med alvorlighedens emotionelle ansigt i fokus, rettes der op på den fortabte André og ikke alting er, hvad man tror det er.

Jamel Debbounze er nok mest kendt for sin rolle i den franske kærlighedsfilm "Amelié" hvor han spiller den mentalt tilbagestående og fysisk handicappede grønthandlersøn, som til trods for sin manglende IQ har et stort hjerte. Rollen i Angel A skiller sig nu ikke meget ud, og det er lidt sølle at se en skuespiller være fastlåst fra sin tidligere karakter. For i denne film er han ikke synderlig selvbevidst og hans sort/hvide holdninger (Filmen er også indspillet i sort/hvid) konflikter efterhånden som scenerne skrider frem.

Rie Rasmussen er stadig et nyt dansk ansigt i franske film. Hun har dog også været med i Brian De Palmas "Femme Fatale" fra 2002. Rie blev født i 1976 og blev opdaget som model, da hun var på en ferie i New York som 15 årig. Hun spiller rollen som Angela ganske flot og til tider glemmer man helt det aparte i, at hun ca. er 30 - 40 cm højere end sin mandlige medspiller.

Filmen viser Paris fra sin mest smukke side og til tider bliver det næsten for meget. "Klaustrofobisk rammebesat, korrekt hugget sukker" er den fornemmelse der bedst beskriver den fornemmelse man får, når Luc Besson, forsøger at skabe en sort/hvid kærlighedsfilm, der kun rykker en smule, men aldrig rigtigt rammer seeren i sit plot. Handlingen er set før i 1.000 andre udgaer og denne udgave skiller sig ikke ud fra "skoven af træer."

Luc Besson har lavet mange geniale film og denne her er IKKE en af dem! Personligt er han bedst i action- og hårdtslående film med en god strejf af bizar vanvid.

Tre af de lunkne klaptræer fra kassen til denne franske "L´amour" film.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017