Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 78
And Now for Something Completely Different (1971)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Ian MacNaughton
Medvirkende: John Cleese, Graham Chapman, Eric Idle, Terry Gilliam m.fl.
Varighed: 89 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 19. januar
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Det er egentlig lidt af en tilsnigelse at kalde And Now for Something Completely Different for en film, da det ret beset er en samling af sketches fra de to første sæsoner af det legendariske tv-show Monty Pyhton's Flying Circus. Men det er ikke desto mindre, hvad det er.

Filmen blev nemlig produceret til at introducere Monthy Python-teamet og deres temmelig gakkede humor på det amerikanske marked. Den nåede da også de europæiske biografer, omend den med rette er langt mindre kendt på vore breddegrader i forhold til klassikere som blandt andet Monthy Python og de skøre riddere og Life of Brian.

Men de forskellige sketches, der blandt andet tæller perler som The Lumberjack Song, The Dead Parrot og Hungarian Phrasebook, var jo også allerede kendt i mange europæiske lande. For de havde alle haft fornøjelsen af de oprindelige BBC-shows.

Kendere vil uden tvivl lægge mærke til, at der er forskelle mellem oprindelige sketches og de, der bliver præsenteret i filmen. Blandt andet gør Monty Python-teamet tilsyneladende meget ud af at være mere forståelige overfor andre engelsk-talende end lige englænderne selv.

Humoren er dog den oprindelige: Fuldstændig gakket og meget, meget britisk. Og hånden på hjertet, enten kan man li' det eller også kan man ikke. Jeg er heldigvis pjattet med det, så for mig var det et herligt gensyn.

And Now for Something Completely Different bærer dog tydeligt præg af, at være en lav-budgets produktion. Lyden er ikke altid lige den bedste, men det opvejes af humoren og de herlige animationer begået af Terry Gilliam!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017