Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Amos & Andrew (1993)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: E. Max Frye
Medvirkende: Samuel L. Jackson, Nicolas Cage, Dabney Coleman m.fl.
Varighed: 94 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 10. februar 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Andrew Sterling (Samuel L. Jackson) er en anerkendt og prisbelønnet forfatter, der har købt et hus i en afsidesliggende flække, hvor han håber at kunne få noget velfortjent ferie fra storbyens ræs. Men han har knap indtaget sit nye hus, før det går helt galt.

Et nabo-ægtepar på aftentur med hunden ser den "fremmede" i huset, som de ikke aner er blevet solgt. De tror derfor straks, at Andrew, der er farvet, er en indbrudstyv. Så de hidkalder selvfølgelig straks politiet og beretter, at ikke kun er den farvede med garanti indbrudstyv, men har sikkert også taget de oprindelige beboere som gidsler. Og så begynder lavinen at rulle.

Chefen for det lokale politi (Dabney Coleman) vil være borgmester og det er valgår, så han tager følgelig ingen chancer med den mystiske, farvede person. Samtidig er det jo en god chance for at vise, at han er handlekraftig i selv farlige situationer.

Derfor rykker han ud med hele styrken af fladfodede og fladpandede betjente. For der er jo helt sikkert tale om et gidseldrama. Og snart efter skyder hele styrken af uniformerede fjolser mod Andrew og huset, han befinder sig i.

Herpå følger misforståelse på misforståelse, som hurtigt bliver så pinlige, at man tager sig til hovedet. Samtidig dukker pressen op, bare for at gøre situationen endnu mere grotesk.

Langsomt går det dog op for politichefen, at der er sket en fejl, og at Andrew næppe er skyldig i noget som helst. Han er dog ikke meget for at tabe ansigt, det er jo trods alt valgår, så han sender Amos (Nicolas Cage) - en småkriminel, der langt fra hører til blandt de skarpeste knive i skuffen - ind i huset bevæbnet med en riffel.

Nu eskalerer løjerne og forvirringen for alvor, hvilket fører til stadig mere groteske situationer, der gør det stadig sværere at slippe helskindet ud af. Og snart har fejltagelser og misforståelser udviklet sig til et vaskeægte gidseldrama med krav om en uhørlig løsesum og en helikopter at slippe bort i.

Amos & Andrew er egentlig en ganske udmærket komedie med en del action. Men desværre forsøger filmen at gøre sig til langt mere end den er, ved samtidig at behandle et temmelig alvorligt emne, racisme. Og den kombination er altså bare ikke vellykket.

Men ok, kan man nøjes med at se filmen med de humoristiske briller og alene for underholdningens skyld, så er Amos & Andrew faktisk en rigtig godt bud på halvanden times uforpligtende underholdning.

De to hovedrolleindhavere, Samuel L. Jackson og Nicolas Cage, gør begge en aldeles udmærket figur. Det samme kan desværre ikke siges om mange af de øvrige medvirkende.

Desuden trækker én ting gevaldigt ned i den samlede bedømmelse. Lyden på DVD'en er ganske enkelt under al kritik, da man gennem filmen ender med at fedte konstant med volumenknappen. Det er bare ikke godt nok!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017