Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
A Merry War (1997)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Robert Bierman
Medvirkende: Richard E. Grant, Helena Bonham Carter, Julian Wadham m.fl.
Varighed: 102 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Sunrise
Udgivet: 24. april 2012
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Gordon Comstock (Richard E. Grant) har det egentlig ganske godt. Han har et job som tekstforfatter på et af Englands største reklamebureauer. Et job, han tilmed er rigtig god til.

Gordon har også en dejlig kæreste, Rosemary (Helena Bonham Carter). Rosemary arbejder tilmed på samme reklamebureau, hvor hun er talentfuld illustrator. Rosemary drømmer desuden om ægteskab og børn.

Gordon er dog ikke tilfreds at skrive med slogans dagen lang. Han vil være digter. På fuld tid. Så han siger sit gode job op, trods han lever i en tid, hvor forskellen mellem rig og fattig er afgrundsdyb.

Det varer ikke længe, før Gordon må sande, at det ikke er nemt at leve af at skrive digte. Der er et begrænset antal købedygtige læsere og der er mange andre, dygtige forfattere.

Derfor bliver det hurtigt småt med penge. Meget småt. Og Gordon må tage til takke med usle boligforhold for at få råd til at have tag over hovedet.

Heldigvis bliver kæresten, den sparsomme familie og venner dog ved med at bakke op om Gordons beslutning. Men så bliver Rosemary gravid og Gordon må tage sit liv op til revision ...

A Merry War, der er baseret på en novelle af George Orwell, giver et ganske godt billede af 1930'ernes England, hvor et liv i rendestenen er en konstant trussel for de dårligst stillede.

Men filmen er også en velspillet fortælling om kærlighed og venskab. Om at turde leve sine drømme ud. Og om at blive voksen, selv om man allerede på papiret burde være voksen.

De to hovedrolleindehavere, Richard E. Grant og Helena Bonham Carter, leverer en fremragende præstation. I det hele taget er niveauet blandt de medvirkende højt, hvor ingen falder igennem på noget tidspunkt.

A Merry War har desuden en del ganske underholdene momenter. Ligeledes er det det rent håndværksmæssige i filmen udført aldeles glimrende.

Alt i alt en aldeles udmærket film, med dejlig tør, engelsk humor, der tilmed byder på en interessant historie. Absolut mere end blot et enkelt kig værd.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017