Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Americano (2005)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Kevin Noland
Medvirkende: Joshua Jackson, Leonor Varela, Dennis Hopper m.fl.
Varighed: 80 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 5. oktober 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Nyudannede Chris (Joshua Jackson) er på ferie i Pamplona i Spanien. Han rejser sammen med sin bedste ven, Ryan, og dennes kæreste, Michelle. Men rejsen og deres mange planer går ikke helt som forventet.

Mens de gør klar til festlighederne omkring det årlige tyreløb, får Chris sin rygsæk stjålet, så han han kun har sit tøj, pas, billetter og et telefonkort. Det er tæt på at ødelægge de to unge mænds planer om at deltage i tyreløbet, med fare for liv og lemmer.


På en noget speciel natklub møder de dog den spanske skønhed Adela (Leonor Varela), som ikke kun skaffer dem billetter til den store tyrefægtning efter tyreløbet, men som også hurtigt tryllebinder Chris.

De møder også den eksentriske provo Ricardo (Dennis Hopper), som, for ikke mindst Chris, får stor indflydelse på deres kommende dage inden turen efter planen går tilbage til USA og et nyt liv med faste jobs og resten af den mølle.


Som dagene går, og de tre venner bliver inviteret med Adela til landlige omgivelser med smuk natur, begynder livet at ændre sig markant for dem. Ryan og Michelle glider fra hinanden, mens Chris indleder et hedt forhold med den spanske skønhed.

Samtidig bliver Chris mere og mere i tvivl om sin fremtid. Skal han vælge den planlagte fremtid eller skal han gå efter sit hjertes indre stemme. Adela og det sorgfrie liv i Spaniens sol trækker gevaldigt. Men tør Chris vælge at gøre det, der inderst inde skræmmer ham?

Americano er et velspillet drama om det at søge og finde sig selv. På godt og, i særdeleshed, ondt. Den viser i et mikrokosmos mange af de tanker, vi alle har gjort eller vil gøre før eller siden. Tør man forlade den sikre vej og springe ud i det usikre, men æggende og måske farlige?

Det er på ingen måde en actionfilm, men alligevel er der masser af action i de fortættede scener omkring tyreløbet og senere i filmen med en gruppe dværge på den aparte natklub. Det er makabert, grotesk action, som væmmer, men alligevel tryllebinder, da det er fanget så intest i instruktørens billedunivers.

Og det er et smukt univers, instruktøren, Kevin Noland, skaber i Americano. Ikke kun er det hans debutfilm, men han har også selv skrevet manuskript og produceret det anderledes drama, der går tæt på at finde sig selv.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017