Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
American High (2004)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Danny Leiner
Medvirkende: John Cho, Karl Penn m.fl.
Varighed: 83 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 23. maj 2005
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Man kan blive positivt overrasket en søndag eftermiddag. Alene titlen på denne film hensatte mig i kvalmelignende tilstande, da den ledte tankerne mistænkeligt hen mod film a la American Pie mv. Men jeg skulle blive glædeligt overrasket.

Ok, der er på ingen måde tale om en film, der vil gå hen i historien, som et mesterværk, men den har absolut sine momenter. Og de to hovedrolleindehavere gør det faktisk rigtig godt, selv om der af og til er lidt søgt humor. Men i det store hele hænger det sammen.

I bund og grund er historien banal. To venner ryger sig skæve og søger derefter en burger. Det medfører en del komplikationer undervejs og dermed masser af guf til den af og til syrede historie.

I det hele taget er historien og filmen meget uamerikansk. Og det ser jeg egentlig som et forrygende pift i forhold til de ellers meget politisk korrekte film, jeg er vant til. Bare det, at hovedpersonerne er pothoveder, er vist ikke set siden Cheech og Chong-filmene.

Handlingen er og bliver banal, men løfter sig alligevel en smule over gennemsnittet, blot ved at gå mod den generelle strøm i amerikanske film. Det er klart en film, der var langt bedre bedre end forventet.

Så jeg tøver ikke med at smide tre klaptræer efter denne film. Ikke mindst for en overraskende og atypisk slutning, om end amerikansk nok. At filmen så trods alt ikke hæver sig over de tre stjerner skyldes, at den er lige lovlig stereotyp, så man ofte føler, at man har set det hele før.

Men i det store hele er det en fremragende film, at spilde en søndag eftermiddag på. Og så er der tilmed så mange små nuancer, at filmen garanteret vil vinde ved gensyn. Jeg glæder mig i hvert fald til et genkig om nogle uger!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017