Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Ambulancen (2005)
 
 
  Genre: Actionkomedie
Instruktør: Laurits Munch-Petersen
Medvirkende: Paw Henriksen, Thomas Bo Larsen, Helle Fagralid m.fl.
Varighed: 80 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 6. december 2005
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
De to brødre, Frank (Thomas Bo Larsen) og Tim (Paw Henriksen), har brug for 130.000 kroner. Deres kræftsyge mor er opgivet af lægerne og har kun to uger igen, men for 130.000 kroner kan hun måske reddes på et privathospital i Tyskland.

Derfor beslutter de at røve en bank. Frank er en garvet røver, hvorimod Tim er helt nybegynder i faget, og røveriet går da også i fisk. Banken bliver omringet af politi, og de er afskåret fra deres flugtbil.

I desperation stjæler de en ambulance, som jo nok ikke er den mest hensigtsmæssige flugtbil. Den er selvlysende, larmende, udstyret med GPS og oven i hatten er der en sygeplejerske og en hjertepatient bagi.

Men heldigvis skal de ikke så langt, for de har en anden flugtbil parkeret i havnen, men den er desværre blevet stjålet i mellemtiden, så der er kun en ting at gøre: At fortsætte flugten i ambulancen.

Så er der ellers lagt op til vilde biljagter, hylende sirener og action fra start til slut.

Det er ikke en dyb film, men derimod en yderst spændende og humoristisk film med visse momenter af menneskelig indsigt, ja til tider kan den virke helt rørende.

Det er rart endelig at se talentet Paw Henriksen i en hovedrolle. Han er ved at udvikle sig til en rigtig god skuespiller, og hans samspil med Thomas Bo Larsen er stærkt og vedkommende. Desværre synes jeg, at sygeplejersken Julie, spillet af Helle Fagralid, falder lidt ved siden af.

Ambulancen er en god hæsblæsende action road-movie, man sagtens kan se mere end en gang.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017