Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Amanda og rævepelsen (1976)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Melvin Frank
Medvirkende: Goldie Hawn, George Segal, Conrad Janis m.fl.
Varighed: 99 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 7. februar 2013
Anmeldt af: Katja Tinmark
 
 
Charlie Malloy (George Segal), der har tilnavnet "Dirtwater Fox", har høje tanker om sine evner udi kvinder og poker. Han har dog mere held med det modsatte køn end med kortene.

For at give sig selv så gode vinderchancer som muligt, snyder Charlie Malloy nemlig med ekstra spillekort gemt i ærmet. Problemet er bare, at han ikke kan holde kortene i ærmet, når spillet er slut og han har vundet.

Derfor er "korthajen" efterhånden ilde set i adskillige byer. Og da Charlie Malloy så også, mod sin vilje, bliver blandet ind i et bankrøveri, hvor han efterfølgende stikker af med hele byttet selv, begynder jorden for alvor at brænde under ham.

Han drager derfor til San Francisco, hvor han agter at emigrere til Australien. Mens han venter på at skibet er klar til afgang, fordriver han tid med kortspil og løsslupne fruentimere. Og således bliver den prostituerede Amanda (Goldie Hawn) draget ind i historien.

Amanda bedøver sin dameglade kurtisør og stjæler hans penge. Hun slipper samtidig afsted med Charlie Malloys taske, hvor byttet fra bankrøveriet er gemt i en falsk bund. Disse mange penge kender Amanda bare ikke til - endnu.

Nu starter den vilde jagt. Charlie Malloy jagter Amanda og sine penge. Amanda jagter en stilling som guvernante hos en velstående mormon. Banden af bankrøvere jagter både Charlie Malloy og Amanda. Og Amanda, Charlie Malloy og banden er så igen, tilsyneladende, jagtbytte for alle andre ...

Historien i Amanda og rævepelsen (The Duchess and the Dirtwater Fox) er til tider en kende rodet. Og desværre heller ikke helt så morsom som den ellers lægger op til.

Manuskriptet og de overfladiske, stereotype personager giver da heller ikke meget at bygge på. At begge hovedpersoner samtidig fremstår lidet sympatiske, gør bestemt ikke tingene bedre. Der er så at sige, ikke rigtig nogen, man dybest set gider holde med.

Hverken Goldie Hawn (blandt andre Pigen fra Petrovka) eller George Segal spiller op til deres bedste i Amanda og rævepelsen. Desværre. Goldie Hawn er, selvfølgelig, som altid yndig, men meget længere er den så heller ikke.

På plussiden for denne westerenkomedie tæller, at der er nogle fantastisk flotte landskabsscener, ligesom der er gjort meget ud af kostumerne. Og så byder Amanda og rævepelsen trods alt på flere underholdende scener.

Amanda og rævepelsen er ikke nogen stor film og den leverer på ingen måde den vare, den lægger op til. Men er dog seværdig og et must for Goldie Hawn fans.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017