Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Allegheny Uprising (1939)
 
 
  Genre: Western
Instruktør: William A. Seiter
Medvirkende: Claire Trevor, John Wayne m.fl.
Varighed: 80 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 1. oktober 2007
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Handlingen i Allegheny Uprising udspiller sig i Pennsylvania i 1760, eller godt halvanden dekade inden den amerikanske revolution. Det betyder, at USA endnu er et selvstændigt land, men fortsat en engelsk koloni.

Et lokalsamfund beslutter sig for at gøre oprør mod de engelske soldater, da de engelske tropper yder beskyttelse til skruppelløse handelsfolk, som smugler våben til indianerne i området. Indianere, som lokalsamfundet tidligere har været i krig med og nu frygter at komme det igen.

En af oprørernes leder er Jim Smith (John Wayne), som i en årrække har levet blandt indianere og lært deres levemåde at kende. Denne viden udnytter han i kampen mod våbensmuglerne og den engelske kolonimagt, blandt andet ved at han og hans medoprørere optræder som indianere i flere tilfælde.

Jim Smith er dog oppe mod mere end blot fjenderne. Også en tidligere kæreste, spillet af Claire Trevor, er ude efter ham. Dog med mere romantiske bagtanker ...

Filmen er fra 1939, hvilket blandt andet lyden bærer præg af. Man må således justere lidt på fjernbetjeningen af og til.

DVD'en indeholder to versioner af filmen. Den oprindelige i sort/hvid og så en version, der via moderne teknologi er blevet farvelagt. Jeg kiggede lidt på begge versioner, og besluttede mig for at se filmen i farver. For det er ganske enkelt godt lavet.

Allegheny Uprising hører absolut ikke til blandt John Waynes bedste film. Han står da heller ikke øverst på rollelisten. Det gør derimod kollegaen Claire Trevor. Men historien er ok, så i det hele taget er filmen ganske seværdig.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017