Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Alle gaar rundt og forelsker sig (1941)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Emanuel Gregers
Medvirkende: Lilian Ellis, Erling Schroeder, Erika Voigt, Hans Kurt, Peter Malmberg m. fl.
Varighed: 90 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 20. juni 2006
Anmeldt af: Tommy Hansen
 
 
Lad det være sagt med det samme. Musikken i "Alle gaar rundt og forelsker sig" er fantastisk. Den bliver faktisk bedre og bedre med årene. Men det er også en operettefilm, hvor Kai Normann Andersen har komponeret, og hvor Teddy Petersen dirigerer. Så kunne det næppe gøres bedre i 1941.

Handlingen i filmen er rimelig. Den er i hvert fald bedre end tilsvarende film fra samme periode fra den anden side af "dammen". Det er musikken, der løfter filmen op i de høje skylag. "Toner fra himlen" og selvfølgelig "Alle gaar rundt og forelsker sig".

Jeg vil vove den påstand, at hvis ikke dansk var et meget "lille" sprog, så ville flere af melodierne i filmen være meget kendte evergreens verden rundt. Det fortjener de i hvert fald.

Filmen udkommer i serien "Nordisk Film Klassikere". Den er restaureret, og både lyd og billede er i top. Det siger sig selv, at filmen er i sort/hvid. Men det passer til tiden.

"Alle gaar rundt og forelsker sig" er fra 1941, men den prøver på ingen måde at beskrive krigen. Det er en operettefilm, og den holder sig slavisk til plottet og til musikken. Et herligt gensyn med en gammel klassiker.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017