Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Alle for to (2013)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Rasmus Heide
Medvirkende: Jonathan Spang, Mick Øgendahl, Rasmus Bjerg, Kim Bodnia m.fl.
Varighed: 86 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 30. maj 2013
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Så er trioen, vi stiftede bekendtskab med i Alle for én, atter på banen og klar til nye løjer.

Nikolai (Jonathan Spang) endte efter første film i spjældet. Nu er han imidlertid blevet prøveløsladt og har besluttet, at han ikke igen vil ind på en kriminel løbebane.

Han undgår derfor sine tidligere kumpaner, brødrene Ralf (Mick Øgendahl) og Timo (Rasmus Bjerg), der ellers har linet et kup op. I stedet får Nikolai arbejde som pædagogmedhjælper i en vuggestue og begynder at tænke på egen lejlighed.

Banken, med bankdirektøren William Lynge (Kim Bodnia) i spidsen, er dog ikke videre imødekommende, og vil ikke låne Nikolai penge. I mellemtiden har Ralf og Timo, mod alle odds, haft succes med et indbringende kup, og vælter sig nu nærmest i penge.

Nikolai opsøger derfor alligevel brødreparret og overtaler dem til at investere pengene fra kuppet, i stedet for blot at brænde dem af på tant og fjas. Ved at investere pengene via banken, kan Nikolai nemlig samtidig få sit lån.

Men det går helt galt. For William Lynge snyder dem for hele investeringen, der i stedet ender i bankdirektørens egne lommer. For at få pengene ingen, må Nikolai, Ralf og Timo igen arbejde sammen.

Alle for to er ikke ligefrem stor filmkunst, men det giver filmen sig heller ikke ud for at være. I stedet bydes der på falden-på-halen komik med masser af platte jokes, som ofte er temmelig latrinære.

Olsen-banden har tilsyneladende også haft en vis indflydelse. For trioen formår at lægge planer og udføre kup i bedste Egon Olsen-stil, omend tilgangen er noget mere vanvittig og komisk.

Det er selvfølgelig Jonathan Spang, Mick Øgendahl og Rasmus Bjerg, som henholdsvis Nikolai, Ralf og Timo, der bærer filmen. Alle tre gør det glimrende, men Mick Øgendahl formår ofte at stjæle billedet.

Også Kim Bodnia, i rollen som den bedrageriske bankdirektør, gør en god figur. Nævnes bør også en velspillende Kurt Ravn, der er genganger i rollen som de kiksede brødres fordrukne far, som nu er blevet realitystjerne.

Af nye ansigter i Alle for to er blandt andre Gordon Kennedy som kikset kriminalbetjent og Stine Stengade, der både bliver kidnappet af og hjælper trioen.

Alt i alt er Alle for to halvanden times udmærket bekendtskab. Der er både action og humor, men hvor man ikke behøver den store tænkehat for at følge med. En film stort set hele familien vil kunne samles om.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017