Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Alien vs. Ninja (2010)
 
 
  Genre: Splatter
Instruktør: Seiji Chiba
Medvirkende: Masanori Mimoto, Kashiwabara Shuji, Tsuchihira Donpei, Hijii Mika m.fl.
Varighed: 81 minutter
  Originalsprog: Japansk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 11. april 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Japan under shogunatet. De tapre Iga-krigere kæmper deres sædvanlige kampe mod blandt andre Oda- og Koga-krigerne.

Vores tre helte, Yamata (Masanori Mimoto), Jinnai (Kashiwabara Shuji) og den lidt ældre Nezumi (Tsuchihira Donpei). går godt i spænd sammen.

Yamata er fyldt med ungdommens vovemod og giver aldrig op - slet ikke i kamp. Jinnai er den loyale, fornuftige ven og ninja, der tjener sin herre til det yderste, og Nezumi er den lidt ældre ninja. Ikke særlig klog, loyal eller kamplysten.

Nezumi er lidt af en "Ole Opfinder" type, som finder på diverse våben, der muligvis vil gøre krigernes hverdag lidt nemmere. Hvis de vel at mærke virkede efter hensigten. Han er så at sige klassens klovn.

Men ingen helte uden en heltinde. Hun hedder Rin (Hijii Mika), er dårende dejlig, farlig og en fremragende ninja. Desuden gengælder hun mere eller mindre Yamatas følelser. For selv om man er en strid kost, kan der godt banke et blødt hjerte under kampdragten.

En skønne aften ses et kraftigt lysskær over en nærliggende landsby. Krigerne bliver sendt ud for at finde ud af, hvad det er.

De møder landsbydrengen Nishi (Ogoe Yuki). Han er i skræk og rædsel flygtet fra sin by, sine venner og familie, da han så hele molevitten blive udslettet af ... et frygtindgydende monster.

Monsteret er fra en fjern galakse og har kun en ting i sit store hoved - at slå så mange mennesker ihjel som muligt. Snart er en intergalaktisk krig mellem de dødsensfarlige, veltrænede ninja'er og et nærmest udødeligt rumvæsen i gang.

Alien vs. Ninja er en typisk nyere, japansk splatter i stil med for eksempel Tokyo Gore Police, The Machine Girl, Mutant Girls Squad og Vampire Girl vs. Frankenstein Girl. Det vil sige: Jo vildere, jo mere fantasisfuldt, jo blodigere, jo mere langt ude - så meget desto bedre.

Det er tempo og fuld skrue hele vejen igennem handlingen. I Alien vs. Ninja er der en hel del yderst velkoreograferede slagscener, og det tager heldigvis brodden lidt af den mangelfulde handling.

Derimod er karakterne sjove - især den fjumsede Ole Opfinder, Nezumi, glimrende spillet af Tsuchihira Donpei. Men også filmens øvrige helte gør et hæderligt arbejde.

Der er tilsyneladende ikke lagt de store budgetter med hensyn til effekter eller kostumer. Det er lidt ringe.

Jeg har intet imod mænd i uniformer (slet, slet ikke), det være sig læder eller stof - men muskelpumpede mænd i gummidragter, der får en til at tænke på Ninja Turtles, har jeg meget svært ved at abstrahere fra. Selvom gummibukserne i den grad klæder den kvindelige helt Hijii Mika.

Monsteret ser også ud til at være udført i gummi og er egentlig ganske dårlig lavet, og det trækker ned.

Men samlet set med hensyn til underholdningsværdien, tempoet, mængden af blod og ikke mindst den sublime humor, er der intet at udsætte. Der måtte bare gerne være lidt mere kød på selve historien.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017