Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Alice in Wonderland (1999)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Nick Willing
Medvirkende: Tina Majorino, Whoopi Goldberg, Ben Kingsley, Gene Wilder m.fl.
Varighed: 130 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 15. februar 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Alice (Tina Majorino) gruer for at skulle synge for forældrenes selskab, der består af det bedre borgerskab.

Hun flygter fra selskabet og på forunderligvis falder hun i et kaninhul. Hun lander i et magisk land, hvor intet er som hun kender det fra sin normale verden.

Alice møder de særeste skabninger på sin vej i det forunderlige land. Hun kommer til et mærkværdigt teselskab med en hattemager, en syvsover og en hare. Hun spiller kroket med Dronningen og får gode råd af Filurkatten.

Hvis man af en eller anden grund aldrig nogensinde har læst eller set Alice in Wonderland (Alice i Eventyrland), så er det sørme på tide. Alice in Wonderland blev skrevet af Charles Lutwidge Dodgson under pseudonymet Lewis Carroll i 1865 og er nærmest udødelig.

Den første filmatisering af romanen var i 1903 og siden er den blevet filmatiseret over 30 gange i diverse udgaver. Senest i 2010 i Richard Burtons udgave.

Denne Alice in Wonderland er en tv-udgave fra 1999, og den er bestemt ikke ringe. Jeg nød hvert sekund og fik et glædeligt gensyn med Alice, Kaninen, Filurkatten og alle de andre dejlige figurer. Tilmed var der en del, jeg havde glemt - Major Kålorm, griffen og Tigerlijlen.

Ydermere ses en del kendte ansigter i denne produktion, blandt andre Gene Wilder som Forloren Skildpadde (Mock Turttle), Whoopi Goldberg som Filurkatten (Chesire Cat), Peter Ustinov som Hvalros (Walrus) og Ben Kingsley som Major Kålorm (Major Caterpillar).

Alice in Wonderland er et pragtfuldt eventyr, der kan nydes af alle i familien. Den er sød og sjov, magisk og forunderlig samt godt krydret med humor og dejlig musik.

Denne udgave vandt fire Emmy's, prisen for bedste visuel effects på Royal Television Society og yderligere flere nomineringer. Dette er fuldt fortjent - set med 1999 øjne. Selvfølgelig er der sket noget på speciel/visuel effects fronten siden. Teknikken er blevet langt bedre, men denne produktion holder stadig og fænger glimrende.

Jeg kan varmt anbefale Alice in Wonderland til en rigtig hyggelig eftermiddag i familiens eller vennernes skød. Den fornøjer både de store og små børn.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017