Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Alexander (2004)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Oliver Stone
Medvirkende: Colin Farrell, Angelina Jolie, Anthony Hopkins, Val Kilmer m.fl.
Varighed: 173 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 4. april 2005
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Alexander, søn af den makedonske konge Filippo og Olympias, overtog tronen som 20-årig, da faderen blev snigmyrdet. I løbet af blot fem år havde han erobret det meste af sin tids kendte verden, lige fra Egypten til Indien. På otte år, indtil sin død som 33-årig, var han blevet hersker af et imperium, hvis mage ingen havde set.

Alexander blev verdens første store erobrer. Han var krigeren, kongen, herskeren, og blev til legenden Alexander den store.

Oliver Stone har villet det hele med denne storfilm. Mytologi, historie, sagn, legender, krig og kærlighed er skønsomt blandet sammen til et mesterværk. Det lykkes for Stone at få en sammenhæng i det hele.

Stone formår at bygge en spænding op omkring de mange drabelige slag, og de er formidabelt lavet. Man kan ikke andet end at blive grebet.

Stone viser også den menneskelige side af Alexander. Trods hans status som kriger og konge, var han også en yderst følsom ung mand med biseksuelle tendenser, og hans store kærlighed var nok ikke konen Roxane, men derimod barndomsvennen Hephaistion.

Colin Farrell som Alexander er et perfekt valg. Han spiller sin karakter med stor overbevisning og følsomhed. Filmen er fantastisk flot filmet af fotografen Rodrigo Prieto, der med kyndigt øje har indfanget de drabelige slag, hvor blod og lemmer bliver spredt ud over diverse ørkener i de voldsomme slag.

Man bliver godt og grundigt underholdt i næsten tre timers episk historiefortælling, og jeg vil vove at påstå, at Alexander er Oliver Stones bedste storfilm til dato.

Ekstramaterialet, som fylder en disc for sig selv, byder på en del. Bl.a. dokumentarfilmen "Fight Against Time: Oliver Stone's Alexander", hvor Oliver Stones søn, Sean, følger sin far med kamera i over 70 minutter under optagelserne til den 150.000.000 dollars dyre storfilm. Det er et uhøjtideligt og kærligt portræt af Oliver Stone. Derudover er der bag kameraet, optagelser fra settet, interviews og trailers.

Så kridt sofaen op til tre timers suveræn god underholdning. Filmen er et mesterværk.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017