Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
A Kiss before Dying (1991)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: James Dearden
Medvirkende: Sean Young, Matt Dillon, Max von Sydow m.fl.
Varighed: 79 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 15. februar 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Den unge Jonathan Corliss vil gerne frem i verden og helst uden for meget besvær. Derfor indleder han en hemmelig affære, under navnet Jay Faraday, med kobberkongen Thor Carlssons (Max von Sydow) ene datter, Dorothy (Sean Young).

Desværre bliver Dorothy gravid, inden affæren er officiel, og Jay (Matt Dillon) ser sig nødsaget til at slå hende ihjel. Helst på en måde så det ser ud som selvmord. Det lykkes og et år senere begynder han at kurtisere Dorothys tvillingesøster, Ellen.

Denne gang er forholdet ikke holdt i dølgsmål, og de bliver gift - med faderens velsignelse. Men Ellen kan stadig ikke forlige sig med at søsteren i sin tid begik selvmord, og det varer ikke længe før fortiden banker på døren. Vel at mærke Jays dør ...

Det var et rent nostalgisk gensyn med Ira Levins A Kiss before Dying (Et kys før døden). Filmen har været vist et utal af gange på diverse fjernsynskanaler gennem årene, og selve romanen er en klassiker, så historien burde være kendt af de fleste.

Selvom A Kiss before Dying er forholdsvis gammel, holder den stadig vand. Det er en god historie og formår at holde spændingen til sidste sekund.

Filmen vandt i sin tid to Razzie Awards, der er modstykket til Oscar. Hvilket vil sige, film kæmper om en Razzie Pris for at være de værste. Her vandt Sean Young faktisk to priser - dels for værste kvindelige hovedrolle, dels for værste kvindelige birolle. En fin præstation, må man sige, og så rædselsfuld er hun altså heller ikke i A Kiss before Dying.

A Kiss before Dying er en udmærket thriller, selvom man kender handlingen. Hvis man ikke gør, så er den meget forudsigelig og gennemskuelig. Men spændingen er der, og mere kan man vel ikke forlange.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017