Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
A Horrible Way to Die (2010)
 
 
  Genre: Horror
Instruktør: Adam Wingard
Medvirkende: AJ Bowen, Amy Seimetz, Joe Swanberg m.fl.
Varighed: 82 minutter
  Originalsprog: Engelsk/spansk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 10. januar 2012
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Sarah (Amy Seimetz) er flyttet til en ny by. Hun er usikker og utryg, hvilket jo nok er meget naturligt, når man er nytilflytter et fremmed sted.

Sarah er ædru på tredje måned og AA-møderne er et af de få faste holdepunkter, hun har i sit nye liv. Her møder hun Kevin (Joe Swanberg).

Han er en sød, kærlig og forstående mand. Langsomt får de bygget et forhold op og alt tegner til at blive godt. Sarah begynder at blive sikker og tryg, især når hun er sammen med Kevin.

Sarah kan endnu ikke få sig selv til at fortælle Kevin grunden til, at hun er flyttet til byen. Men sandheden gør for ondt. Hendes ekskæreste er en seriemorder med adskillige brutale mord på samvittigheden. Ekskæresten, Garrick (AJ Bowen), er nu dømt og i fængsel.

Men Garrick formår at flygte fra fængslet, og nu er han på vej mod Sarahs skjul ...

Så skal der ikke røbes mere her. For A Horrible Way to Die er et klasseeksempel på at se en film færdig og ikke blot opgive halvvejs, når man som tilskuer tror at man har regnet det hele ud - også slutningen.

Næ, nej - sådan leges der ikke i A Horrible Way to Die. Handlingen tager et ualmindeligt veldrejet twist. Det er så dejligt forfriskende, at forudsigeligheden bliver totalt forvrænget.

A Horrible Way to Die er en fremragende, lille perle> inden for genren - trods visse yderst irriterende elementer. Jeg blev især irriteret over nogle scener, som i den grad er optaget med meget rystende kameraføring.

Handlingen i A Horrible Way to Die flyver frem og tilbage i nutid og fortid gennem flash-backs. Set dels gennem Sarahs briller og dels gennem Garricks briller. Dette kan godt virke lidt forstyrrende i starten, men bliver hurtigt fint integreret i selve den nutidige handling.

Det bliver ikke sidste gang, jeg sætter A Horrible Way to Die i afspilleren. Det er en god horror film, som på en meget rolig og stilfærdig måde bygger spændingen op til det meget overraskende foromtalte twist.

Jeg kan da kun varmt anbefale A Horrible Way to Die, hvis man er i humør til en god, spændende gyser med en god historie, godt plot og gode skuespillere.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017