Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
A Gang Story (2011)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Olivier Marchal
Medvirkende: Gérard Lanvin, Rchéky Karyo, Dimitri Storoge, Olivier Chantreau m.fl.
Varighed: 98 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 11. marts 2013
Anmeldt af: Katja Tinmark
 
 
Edmond "Momon" Vidal (Gérard Lanvin) blev allerede som helt ung en hærdet gangster og leder af Frankrigs mest berygtede forbryderbande i 1970'erne. Sammen med barndomsvennen Serge Suttel (Tchéky Karyo) og resten af bandemedlemmerne blev røverier og mord dagligdag.

Men banden bliver fanget og smidt i fængsel. Det får Momon til at lægge kriminaliteten på hylden, og i stedet hellige sig kone, børn og børnebørn efter sin løsladelse. Men kontakten til de fleste af sine tidligere bandemedlemmer holder han dog.

Fortiden indhenter dog atter Momon, da Serge en dag pludselig får brug for hjælp. Serge, der på ingen måde har sluppet kriminaliteten, er nemlig endt bag tremmer igen, og hans tidligere ven må nu befri ham.

Det bliver startskuddet til en bølge af vold og drab, hvor de tidligere bandemedlemmer bukker under én for én. Serge og Momon samt deres familie er truet på livet, men tvivlen begynder så småt at nage. Hvem er den virkelige skurk?
Nutidens historie bliver hele tiden krydret med klip fra 1970'erne, så man også får baggrunden med. Her bliver de langt yngre Momon og Serge glimrende portræteret af henholdsvis Dimitri Storoge og Olivier Chantreau.

A Gang Story (Les Lyonnais) er et brag af en actionfilm, der i den grad gør enhver myte om franske film til skamme. For denne franske perle kan på alle måder måle sig med selv de vildeste Hollywood-produktioner indenfor genren.

Men A Gang Story er mere end blot overdådig action pakket pænt ind i flotte billeder og lyd. Det er også gennemsolidt skuespil, ikke mindst af hovedrolleindehaverne Gérard Lanvin og Tchéky Karyo, og en knaldgod historie, der formår at holde seeren fænget fra start til slut.

Samtidig er A Gang Story også en fortælling om nært venskab og ære. Om familie og moral. Værdier, der driver og altid har drevet den tidligere gangsterleder.

Selv om filmen på mange måder er ganske forudsigelig, som denne genre mestendels er, byder A Gang Story alligevel en række uventede drejninger undervejs. I høj grad medvirkende til, at det franske action-brag kommer næsten helt op at ringe i karakterbogen hos denne anmelder.

A Gang Story, der varer tæt på 100 minutter og folder sig ud i det såkaldte letterbox-format, er en film, der så absolut tåler gensyn. Mere end én gang!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017