Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
After the Promise (1987)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: David Greene
Medvirkende: Mark Harmon, Diana Scarwid m.fl.
Varighed: 90 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 8. august 2007
Anmeldt af: Katja Tinmark
 
 
Handlingen udspiller sig i en lille califonisk by i 1935. Elmer Jackson (Mark Harmon) er tømrer, godt gift og har fire sønner.

Men hans kone skranter og dør pludseligt. Nu står Elmer tilbage med fire sønner og ubetalte regninger. Han henvender sig til socialkontoret for at bede om nogle få dollars, så han i det mindste kan betale begravelsesregningen og komme videre med sit og børnenes liv.

Socialrådgiveren er ikke meget for at give ham penge. Deres fornemmeste job er at tænke på børnenes tarv, og her er en enlig far ikke meget værd. Han får dog bevilliget en babysitter, der kan være der om dagen, mens han er på arbejde.

Babysitteren har travlt med alt muligt andet end at se efter børnene, og Elmer finder hende i seng med sin kæreste. Elmer bliver rasende og smider dem begge på porten. Dette bliver babysitteren sur over og klager til socialmyndighederne.

Nu ruller hele det offentlige møllehjul. Børnene bliver tvangsfjernet og kommer til forskellige børnehjem og plejefamilier. For hver gang børnene bliver flyttet, bliver journalerne omskrevet og til sidst fremstår Elmer som faderen fra helvedet.

Elmers kamp for at få sine børn hjem igen tager sin begyndelse, og den bliver langvarig.

After the Promise er bygget på virkelige hændelser, og det er en typisk tøse-tudefilm. Den når dog ikke samme tudekikshøjder som Evelyn, hvilket gør den mere troværdig.

Mark Harmon, der måske bedst kendes fra diverse tv-serier som Chicago Hope, JAG og Navy NCIS, spiller sin rolle ganske glimrende. Han er meget overbevisende og uden for meget klynk.

Men dem, der virkelig slår igennem, er de fire børn, Chance Michael Corbitt, David French, Benjamin Turner og Lance Verwoerd. De spiller ganske enkelt fremragende.

Historien er okay, og især det sociale mellemspil, hvor fokus er på barnets tarv, er tankevækkende.

After the Promise er en rigtig god søndagsfilm, hvis man er i humør til lidt snøft og en smuk historie med gode skuespillere.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017