Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Afterglow (1997)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Alan Rudolph
Medvirkende: Nick Nolte, Lara Flynn Boyle, Julie Christie, Jonny Lee Miller m.fl.
Varighed: 110 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 30. oktober 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Det unge ægtepar Marianne (Lara Flynn Boyle) og Jeffrey (Jonny Lee Miller) er på kollisionskurs.

Jeffrey er yderst tilfreds med sit liv. Han har en god stilling og er på vej opad i hierarkiet. Han plejer sin karriere og ser ingen grund til forandring. Mariannes biologiske ur tikker derudad, og hun vil så gerne have et barn, hvilket Jeffrey modsætter sig på det kraftigste.

I den anden ende af Montreal sidder et andet ægtepar, Lucky (Nick Nolte) og Phyllis (Julie Christie). Deres ægteskab er også på kollisionskurs. Phyllis er er tidligere skuespiller og har svært ved at slippe fortiden. Hun har mistet realitetssansen og lever i minderne om det der engang var.

Lucky er kommet videre i sit liv, og muntrer sig som altmuligmand, der kan andet end at ordne rør. Phyllis har givet grønt lys for, at han servicerer sine kunder på alle mulige måder. Hun har givet op og er ligeglad.

Marianne hyrer Lucky til at lave et børneværelse, og han er lige den, hun har brug for i mere end en forstand. Han giver hende opmærksomhed og sex. Hun håber, at det vil resultere i det ønskede barn, for hendes egen mand Jeffrey gider ikke røre hende med en ildtang.

Mens de to muntrer sig, mødes Jeffrey og Phyllis tilfældigt på en bar, hvor de hver især spionerer på deres respektive ægtefæller. De falder i snak og fatter sympati for hinanden.

Og så er ægteskaberne for alvor på kollisionskurs. Eller kan stumperne reddes?

På coveret står der under genre: Drama/komedie. Jeg er glad for, at drama står først, for der er ikke meget komedie over Afterglow. Tværtimod er det et dybt alvorligt drama med miksede signaler.

Historien er god, om end lidt lang. Næsten to timer er lang tid med ægteskabelige forviklinger, sårede følelser og misforståede mennesker. Ydermere er der lagt et drama ind i dramaet, som aldrig helt bliver afsluttet.

Afterglow har vundet otte internationale priser og blev nomineret til yderligere to. Blandt andet en Oscar, hvor Julie Christie blev nomineret for bedste kvindelige hovedrolle.

De fire hovedrolleindehavere, Nick Nolte, Lara Flynn Boyle, Julie Christie og Jonny Lee Miller, yder fine præstationer, og Afterglow er præget af gode og stærke dialoger.

Afterglow er absolut værd at afsætte tid til, men komedie vil jeg aldrig nogensinde kalde den.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017