Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Afsporet (2005)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Mikael Håfström
Medvirkende: Jennifer Aniston, Clive Owen, Vincent Cassel m.fl.
Varighed: 107 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 13. juni 2006
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Charles Schine (Clive Owen) er en ganske almindelig fortravlet reklamemand. Han har en dejlig kone og en skøn teenagedatter, der trods alvorlig sygdom klarer sig og står på venteliste til en ny nyre.

Alt er normalt, indtil han en dag glemmer at købe en togbillet, og naturligvis har han ingen kontanter på sig. En smuk medpassager Lucinda Harris (Jennifer Aniston) forbarmer sig over ham og betaler de ni dollars for hans billet.

Næste morgen sørger Charles for at være med samme tog, så han kan få sin beskedne gæld ud af verden. Det udvikler sig lidt efter lidt. Først uskyldige frokostaftaler, dernæst fyraftendrinks og så videre.

Pludselig eskalerer det hele, og Charles verden bryder sammen. Han befinder sig nu i en anden virkelighed med vold, kriminalitet og bestikkelse.

Plottet er ganske banalt og gennemskueligt, ingen tvivl om det. Men filmen bæres flot op af Jennifer Aniston og Clive Owen. Ingen film uden en skurk, og i Afsporet spilles skurken af Vincent Cassel, og det gør han godt. Han er tilpas usympatisk og psykopatisk til, at han virker uhyggelig overbevisende.

Det er den svenske instruktør Mikael Håfströms første Hollywood film, og han lægger godt ud med en rimelig god historie og gode stærke skuespillere.

Alt i alt en udmærket spændingsfilm, selv om den er forudsigelig.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017