Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
A Film With Me In It (2008)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Ian Fitzgibbon
Medvirkende: Dylan Moran, Mark Doherty, Keith Allen m.fl.
Varighed: 89 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 16. august 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
"Ulykke: En usandsynlig eller uforudset hændelse, som resulterer i en skade". Således defineres en ulykke ifølge ordbogen. Men for Mark (Mark Doherty) udvikler den første ulykke sig til en katastrofe af uanede dimensioner.

Marks drøm er at blive skuespiller og han har da også haft nogle få småroller i tv-serier, ingen har hørt om. Han bor sammen med sin kæreste, Sally (Amy Huberman), sin lamme og stumme bror, David (David O'Doherty), og bastarden Jersey.

Sally gider ham ikke mere. Hun gider ikke den evige pengemangel, den lamme bror og den yderst faldefærdige lejlighed.

Vinduet binder, dørhåndtaget falder af, lysekronen sidder ikke ordentlig fast, og lyset i køkkenet virker ikke.

At få viceværten, Jack (Keith Allen) til at ordne manglerne er ikke nemt. For Mark skylder tre måneders husleje. Penge som han i øvrigt har fået af Sally, men brugt til at betale andre regninger, så der ikke blev slukket for lys og gas.

Alt i alt en værre jammerdal for Sally og Mark. Livet er besværligt for dem begge. Men det kan da dårligt blive værre.

I samme ejendom bor Marks ven Pierce (Dylan Moran) - instruktør, forfatter og tjener, ifølge ham selv. Men i virkeligheden er han ikke andet end en dagdrømmer, døgenigt, gambler og alkoholiker. Men en af slagsen med hjertet på det helt rette sted.

Sally får nok og flytter. Tilbage er kun Mark og David samt hunden. Men nu begynder ulykkerne for alvor at vælte ind over Mark.

Først får Jersey en hylde i hovedet og dør, mens han ligger i sin hundekurv. Dernæst falder lysekronen ned - desværre sidder David parkeret i sin kørestol lige under den. Dette overlever han ikke.

I løbet af ganske få minutter befinder der sig tre døde personer i Marks lejlighed - alle døde ved et uheld, men det virker for usandsynligt.

Som Pierce siger: "En ulykke er sandsynlig. To er usandsynligt. Tre ... Glem det". Derfor må Mark og Pierce nu forsøge at kreere en helt ny sandhed om begivenhedernes gang, så uheldene kan virke sandsynlige.

A Film With Me In It er en kulravende sort komedie. Serveret med irsk lune, charme og et kæmpeglimt i øjet. Det er ikke fordi, jeg sad og skraldgrinede undervejs, men sad bare stille og småklukkede over den tiltagende bizarre historie.

De to hovedroller spilles af henholdsvis Dylan Moran (Pierce) og Mark Doherty (Mark), og de er perfekte i deres roller. Man kan simpelthen ikke lade være med dels at krumme tæer over deres idiotiske nokkefårsmanerer, dels holde af dem - for trods alt forsøger de blot at gøre alting lidt nemmere.

Har man lyst til en gang underfundig humor af den sorte slags, så skal man unde sig selv at nyde A Film With Me In It. Det er en spøjs, lille perle, som også vinder ved et gensyn.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017